Fisk er sundt!
Fisk er generelt sundt, blandt andet fordi fisk indeholder omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige byggesten for udviklingen af vores hjerner. Det er derfor vigtigt at spise fisk – også for børn, gravide og ammende. Gode fiskearter er fx rødspætte, torsk, laks og sild.
Fisk
Fisk, som I kan spise løs af, er: sild, rødspætte, torsk (ikke torskelever), sej, rødspætte, rødtunge, skrubbe, kuller, kulmule, sej (lys- og mørksej), fiskerogn samt opdrættede ørred og laks. Alle de nævnte fisk er rigtig gode spiser for dit barn. Men der er fisk, som dit barn ikke bør spise – eller ikke må få for meget af.
Fisk I bør holde gravide og ammende kvinder + jeres barn fra
Tunbøffer og tun på dåse kan indeholde kviksølv i skadelige mængder. Det skyldes, dels at barnets hjerne udvikles meget under graviditeten og i de første år og derfor er meget følsomt. Selv et ret lille indtag af dåsetun vil kunne give et stort indtag af kviksølv set i forhold til børns lave kropsvægt. Derfor fraråder Fødevarestyrelsen at børn under 3 år spiser tun fra dåse.
Alle børn op til 14-års alderen, bør af samme grund styre uden om tunbøffer og andre friske udskæringer af de store rovfisk (gedde, haj og sværdfisk). Det samme gælder gravide kvinder og mødre, der ammer. Børn 3 – 14 år må få op til 1 dåse med tun om ugen.