Persondatapolitik

Websitet sundhedsplejerskendk udbydes af:

God Barndom – der er en selvejende non-profit organisation

Adresse:
Westend 4, st.
1661 København V.

Telefon: 0045 27289201
CVR nr: 37525499

Else Guldager, redaktør i sundhedsplejersken.dk, er ansvarlig for datasikkerheden.

Vores formål er at oplyse forældre og kommende forældre om børns trivsel og sundhed med en vision om at styrke familielivet og børns udvikling i bred betydning.

Hvad er GDPR?

GDPR er en Europæisk persondatalov der trådte i kraft d. 25. maj 2018. Formålet med GDPR er at have de samme databeskyttelseslove i alle EU-medlemsstater og at give borgerne mere kontrol over, hvordan og hvornår deres data anvendes.

Selvom GDPR er en EU-forordning, er enhver virksomhed, der markedsfører varer eller tjenesteydelser til EU-borgere, uanset hvor den er beliggende, omfattet af forordningen.

Når du registrerer dig på sundhedsplejersken.dk, og tilmelder dig et nyhedsbrev, accepterer du samtidig nedenstående datapolitik.

1. Vi behandler oplysninger i forbindelse med søgning på sundhedsplejersken.dk og brug af hjemmesiden

Sundhedsplejersken.dk indsamler og behandler de oplysninger om dig, som du selv afgiver i forbindelse med brugerregistrering, tilmelding til nyhedsbrev og brug af ”Huskeren”. Det drejer sig om e-mail* og om du er fagperson eller privatperson – og i forbindelse med vores service ”Huskeren”, indsamler vi endvidere terminsdato*, mobilnummer* og barnets fødselsdato*. Obligatoriske oplysninger er markeret med *, øvrige oplysninger er frivillige.

Oplysningerne indsamles og behandles for at kunne levere nyhedsbrev og ”Husker” system, som du har meldt dig til og den service, der er knyttet til produktet.

2. Vi bruger oplysningerne til at forbedre sundhedsplejersken.dk, vores nyhedsbreve og samt servicen ”Huskeren”

Vi indsamler trafikdata på sundhedsplejersken.dk både for almindelige besøgende, ind-loggede brugere og brugere af ”Huskeren”. Disse data bruger vi til at få et større kendskab til, hvordan og hvor meget de enkelte artikler bliver læst, og det hjælper os til at forbedre hjemmesiden og ”Huskeren” og målrette informationerne til vores brugere.

Websitet er desuden tilsluttet Google Analytics, som måler al trafikken på hjemmesiden. Der indsamles oplysninger om tidspunkt, tekniske oplysninger om enhed fx OS, browser version m.v. Data gemmes uden tidsbegrænsning i aggregeret form, der ikke kan føres tilbage til brugeren.

[*det nye Matomo statistik opsamler IP adresser og om brugeren er tilbagevendende – det gør Google også, men nu kan vi bare selv få lov at tilgå oplysningerne*]

3. Spørgsmål til fagpanel

Når du stiller et spørgsmål til fagpanelet på sundhedsplejersken.dk, bliver dit sprøgsmål sendt til sundhedsplejersken.dk og den pågældende fagperson. Samtidig gemmes dit spørgsmål i websitets formular midlertidigt i 50 dage, dog uden at andre kan læse spørgsmålet.

Når vi har besvaret spørgsmålet – eller i tilfælde af vi ikke har kapacitet til at besvare dit spørgsmål – sletter vi korrespondancen efter behandling af spørgsmålet og senest efter 60 dage. Tilbage bliver kun spørgsmålet som det ligger på vores hjemmeside.

Oplever du, at et spørgsmål ikke i tilstrækkelig grad er anonymiseret, skal du skrive til os på info@sundhedsplejersken.dk, og vi kan anonymisere spørgsmålet yderligere eller eventuelt fjerne det.

4. Du kan framelde dig nyhedsbreve

Du kan framelde sundhedsplejersken.dk’s nyhedsbreve i de nyhedsmails, du modtager fra sundhedsplejersken.dk eller på: Min side på sundhedsplejersken.dk, hvor du selv kan ændre dine oplysninger.

5. Vi bruger ikke Annoncering via Google (fx Adwords).
Det er reklamer, som via cookies, rettes direkte mod dig på grund af din særlige interesse. Den type reklamer bruger vi ikke.

6. Vi samarbejder med udvalgte databehandlere.
Behandling af data i forbindelse med nyhedsbreve sker i samarbejde med en ekstern databehandler Apsis, som vi har en databehandleraftale med [* har vi sådan en? *]. Her håndterer vi selv vores data efter fastlagte procedurer. [* det er ikke helt i ånden med GDPR er skrive sådan – man skriver hvad proceduren er, fx at data kommer automatisk ind, og hvad sker der så manuelt i Apsis med behandling af persondata? – ellers udelad det *]

Websitet er placeret hos udbyderen Unoeuro, som vi også har en databehandleraftale med.

7. Nyhedsbrev og Huskeren

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev og vores SMS-service “Huskeren”, bliver du samtidig oprettet som bruger på hjemmesiden. [* hvordan fjerner man sin brugerprofil *]

8. Vi bruger cookies

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i en browser på en enhed for at kunne genkende browseren ved tilbagevendende besøg.

Sundhedsplejersken.dk bruger en cookie, som kan genkende den enhed, du kommer fra. På den måde kan vi se, fx hvor mange gange en enhed har været inde på sundhedsplejersken.dk på en måned, og om en enhed går fra vores nyhedsbrev til hjemmesiden sundhedsplejersken.dk. Data gemmes uden tidsbegrænsning i aggregeret form, der ikke kan føres tilbage til brugeren.

Vi bruger ikke tredjeparts tjenester, som vises for dig på sundhedsplejersken.dk. [* der anvendes tredje parts tjenesten Google Analytics, der også sætter cookies – og den kan af Google selv føres tilbage til brugeren i de fleste tilfælde *]

9. Procedure ved databrud

I den usandsynlige situatation at data fra sundhedsplejersken.dk eller nyhedsbrevet fejlagtigt havner hos tredjepart, vil vi:

  • snarest muligt – og inden for 72 timer – give de berørte brugere besked,
  • give besked til Datatilsynet og
  • med det samme analysere årsagen til problemet og forebygge yderligere brud på datasikkerheden.

10. Data fra tredjeparter 

Vi henter ikke data fra tredjeparts tjenester på sundhedsplejersken.dk.

11. Automatiseret profilering med brugerdata

Indholdet på sundhedsplejersken.dk er ikke tilpasset den enkelte bruger.

12. Du kan kontakte os

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger sundhedsplejersken.dk har om dig. Det kan du se via Min side på sundhedsplejersken.dk (du skal være logget ind med dine brugeroplysninger – hvis du ikke kan huske dem, kan du klikke på “glemt adgangskode”)  eller kontakte info@sundhedsplejersken.dk.

Hvis dine oplysninger ikke er korrekte, kan du naturligvis altid ændre dem via ”Min side” eller få dem slettet [* skal der være slet-funktion på min side? *]. Du kan altid gøre indsigelse mod, at vi behandler oplysninger om dig.

Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage skal indgives til Datatilsynet.

Har du spørgsmål i øvrigt om behandling af personoplysninger eller andre forhold om sundhedsplejersken.dk er du altid velkommen til at kontakte os på: info@sundhedsplejersken.dk.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.
sundhedsplejersken.dk · God Barndom · Westend 4, st. · 1661 København V · info@sundhedsplejersken.dk