Hej Inge.
Jeg vil rigtig gerne bage et brød til mit barnebarn på godt 9½ mdr. Det er tænkt som afveksling til rugbrød. Ingredienslisten har jeg skrevet herunder.
Det jeg er i tvivl om, er om jeg må bruge loppefrøskaller og hel hirse. Jeg ved at loppefrøskaller suger meget væske til sig, men når loppefrøskallerne har ligget i blød i 15 min tænker jeg, at de ikke vil suge mere væske, når de kommer ned i maven.
Den hele hirse er kogt med vand i 10 min før den bruges i brøddejen, så jeg håber også det er ok. (hirseflager synes jeg givet et lidt bittert brød (har mistanke om, at ikke alle fabrikanter fjerner Saponinerne inden hirsen valses).
Brødet jeg bager, bliver dejligt fugtigt og er godt at fryse og tage op i skiver hver dag.
(Mit barnebarn er allergisk over for mælk)
Håber du kan svare mig på dette, da jeg gerne vil gøre det godt for mit barnebarn.
*Som alternativ har jeg prøvet at erstatte loppefrøskallerne med 40 g kartoffelmel, men brødet bliver ikke helt så lækkert.
Ingredienser til to små brød
7½ dl vand (i alt)
1 dl surdej
2 spsk rørsukker / ahornsirup
30 g fiberHusk / loppefrøskaller (iblødsættes i 4 dl af vandet i 15 min)
2 spsk. rapsolie
250 g hel hirse (skylles og koges 10 min i 3½ dl af væsken og køles ned inden dejen laves)
180 g boghvedemel
120 g finvalset havregryn
2½ tsk. Salt
1 stor revet gulerod (120 g)
3-4 revne kartofler (200g)
Brøddejen koldhæver i køleskabet til næste dag.
På forhånd tak for svaret.