Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hvordan indpasser jeg amningen? - Dreng 5 mdr.


Kære sundhedsplejerske.

 

Jeg har en dejlig søn på snart 5 måneder. Han har siden fødsel været meget glad for brystet, og han spiser stadig 10-12 gange i døgnet. Han er dog efterhånden ret effektiv og spiser kun 5-10 minutter.

 

Han har hele tiden enten skulle vugges eller køres i søvn eller ligget ved brystet for at falde i søvn, men nu har det ændret sig. De sidste 3 uger har jeg kun kunnet få ham til at falde i søvn ved brystet, og når han så sover dybt, kan jeg lægge ham i sengen eller barnevognen. Hvis han vågner, mens jeg lægger ham fra mig, må jeg starte forfra. I løbet af dagen sover han kun mellem 20-30 minutter ad gangen, en gang imellem lykkes det mig at få ham til at sove 1 time.

 

Om aftenen ammes han også i søvn, det kan godt tage 30-40 minutter. Derefter vågner han for det meste 3-4 gange i løbet af natten og skal ammes for at sove videre. Den sidste uge er han dog vågnet hver time. Vi har prøvet, at min mand står op og vugger ham, men det resulterer bare i en masse gråd, og vi giver op efter 5-10 minutter og så får han brystet. Så jeg er ved at være vildt træt.

 

Er der noget, vi kan gøre, for at det ikke kun er brystet, der dur til putning? Det er også meget frustrerende, at jeg ikke kan være væk mere end 1,5 time.

Han er en stor dreng på 9 kg, og han har hele tiden fulgt sin vægtkurve. Vi er så småt i gang med at afprøve skemad, det begyndte vi på for 2 uger siden. Han er ikke glad for sutteflaske. Jeg prøver nogle gange at malke ud, og så giver min mand ham det i flasken for at øve, men han virker ikke til at kunne finde ud af det, og for det meste får vi kun ca. 30 ml i ham på den måde.


Jeg håber, I kan hjælpe med lidt input.

 

På forhånd tak.

 

Mvh


/Tania.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2018. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk