Vores datter på godt 5 måneder har været på skemad i et par uger, og i den forbindelse har jeg et par praktiske spørgsmål om mos.
Kartofler og gulerødder skræller jeg hver dag, når hendes mad skal laves. Broccoli og blomkål har jeg renset, skåret ud i mindre stykker og frosset, som jeg så tager op, når de skal anvendes.
For frugtmos laver jeg en større portion ad gangen, som jeg så fryser i papirsmuffinsforme, som jeg tager op, når de skal bruges. Som regler tager jeg to op om morgen og sætter i køleskabet (i små bøtter), til de skal bruges.
Men der er opstået et par spørgsmål:
– hvor lang holdbarhed har grøntsagerne (når de er renset/skrællet og skåret ud i køleskabet?
– vil det være muligt at skrælle kartofler og gulerødder for flere dage ad gangen?
– hvor lang tid kan optøet frugtmos holde sig i køleskabet?
– vil det være muligt at lave en større portion grønsagsmos til flere dage og varme den op dagen efter (jeg anvender ikke mikroovn, så det må blive i en gryde)?
– hvad gør vi, når vi skal “på tur”:
Kan jeg lave grønsagsmosen i forvejen og varme op, når vi når frem, eller skal den laves frisk?
Hvor lang tid kan frugtmos (og evt. grønsagsmos) holde sig udenfor køleskab? Skal vi anskaffe os en lille køletaske til hendes mad, eller kan den godt holde sig? Som regler er det kun for nogle timer?
Det var mange spørgsmål, men håber du kan hjælpe os.
Med venlig hilsen