Rå hyldebær – de skal koges først

Hyldebær er giftige og skal koges, før du kan bruge dem til saft, smoothies eller varm hyldebærsuppe.

De flotte, sorte hyldebær, som kommer først på efteråret, de indeholder nogle giftstoffer, som i løbet af kort tid efter du har spist dem, kan give symptomer i form af opkastninger og diarré.

Umodne hyldebær er også giftige. Så vil du lave “fattigmandskapers” af grønne hyldebær, så skal de koges 15-20 minutter.

Kilde:


fvst.dk. 2018

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.
sundhedsplejersken.dk · God Barndom · Westend 4, st. · 1661 København V · info@sundhedsplejersken.dk