Kære Tina.
Jeg har tænkt en del over din beskrivelse af din datter. Jeg kan forstå, at hun har det svært med nye og fremmede ting, og at hun straks mærker, når du vil ’ind på et område, som hun ikke bryder sig om’. Så jeg tænker, at du har behov for mere end hvad en brevkasse, som vi er, vi kan stille an med.
Jeg vil derfor foreslå dig, at du involverer andre fagfolk, der er omkring jer. Det kan være pædagogen i daginstitutionen. Hun kender din datter og er sammen med hende i det daglige. Hvilke forslag og ideer har de? Det er jo væsentligt at I trækker i samme retning. Det kan også være, at du kan drøfte det med den praktiserende læge, eller med sundhedsplejersken, hvis du har haft et nært forhold til hende. Så kan I måske genoptage kontakten? Du har brug for noget andet og mere, end hvad vi kan.
Lige her og nu og indtil du finder andre muligheder for rådgivning, så synes jeg, at du skal lade sagen omkring bleerne ligge. I kan koncentrere jer om andre ting, som I er glade for at være sammen om. Lad bleer, toiletter osv. fylde så lidt som muligt og lav noget sammen, som I begge glædes over. Det kan være at være sammen om praktiske ting fx lave mad, dække bord, ordne tøj osv. I kan også spille spil fx memory, billedlotteri osv., hvor I gør noget helt andet sammen. Og så er der jo også at gå på biblioteket og finde spændende bøger, som I kan læse sammen. Vi har faktisk hele 14 artikler om leg med børn med mange forskellige temaer, som du måske kan blive inspireret af.
Jeg håber, du får held med at finde rådgivning om, hvordan du håndterer at komme til blefri zone med din datter, med fagpersoner, der er tættere på dig. Hvis det volder dig problemer må du meget gerne skrive igen.
Held og lykke med det hele
De bedste hilsner
Else Guldager
Sundhedsplejerske ph.d.