Hej
Jeg har nogle spørgsmål ang. mad.
Min søn er 7 måneder, snart 7½. Han blev født 4,5 uge for tidligt, og i forhold til maden har vi jo ventet lidt, fordi han er for tidlig født. Men han har bare været helt klar til det mad, vi har præsenteret ham for.
Jeg har nogle spørgsmål, som undrer mig og håber I vil svare på -jeg synes ikke, jeg har kunne finde svar på nettet.
For det første, hvorfor er det så vigtigt at tilsætte modermælkserstatning i grød og mos? -og hvor længe skal man blive ved? -og hvor meget er egentlig nødvendig ca. at tilsætte?
Vi er begyndt på rugbrød. Det gjorde vi, da han var 6 måneder og han elsker det, og kan sagtens tygge det, selvom han ingen tænder har – men kan se at de egentlig først må begynde som 8 måneder -hvorfor? -og der sker vel ikke noget at vi er begyndt?
De andre i min mødregruppe var begyndt, så tænkte, at det ville jeg også prøve og først bagefter har jeg set, at det først er fra 8 måneder.
Hvad med ris og pasta? -må han også få det nu?
Han har ingen appetit for tiden. Han gider ikke morgenmad (hvor han får havregrød eller øllebrød) eller sin aftensmad (hvor vi pt. laver kartoffel/grøntsagsmos med kødboller i) – er ikke så bekymret omkring det som sådan – det skal jo nok komme tilbage igen – men derfor tænkte jeg på at prøve noget nyt f.eks. ris eller pasta?
Kan man bare lave en almindelig carrysovs eller en kødsovs dertil?
Han begynder vel bare at kunne spise helt ligesom os -bare med lidt mindre krydderier og selvfølgelig i mindre stykker,
Håber I har tid til at svare 🙂
På forhånd tak.