Hej
Jeg har et spørgsmål om toxoplasmose.
Jeg kan på nettet se, at der er en del tvivl om, hvorvidt indtag af røget kød såsom salami og spegepølse er i orden under graviditeten.
Jeg er selv i uge 19 og har ikke antistoffer mod parasitten. Jeg har under graviditeten indtaget en del salami, idet jeg går ud fra, at røget kød er forbehandlet kød og dermed ikke råt. Men nu er jeg kommet i tvivl.
Jeg har læst, at rygning dræber parasitten, men har også fundet ud af, at rygningen skal være på min. 70 grader, og at ikke alle salamier og spegepølser ryges ved denne temperatur, men ved 16-26 grader.
Vil det sige, at røgede pølser ved disse temperaturer frarådes? Eller kunne det tænkes, at parasitten dræbes af andre forhold under tilberedningen.
Jeg er ikke under graviditeten blevet frarådet indtag af salami eller spegepølse, dog har jeg hørt, at man i Sydeuropa advarer mod denne type fødevarer, måske fordi de oftest er lokalt fremstillede.
Hvad synes du, og skal jeg få taget en blodprøve for toxoplasmose?
På forhånd tak.
Venlig hilsen