Hejsa.
Jeg er gravid i uge 7+6 og er meget forvirret over alle de kostråd, som jeg har læst mig frem til, og som min læge giver mig i forbifarten. Jeg er testet negativ på toxoplasmose, og jeg har fået at vide, at jeg ikke må spise salami og bløde oste.
Mht. ostene er jeg komplet i tvivl omkring, hvordan jeg skal håndtere informationerne. Skal man helt undgå bløde oste pga. faren for listeriose eller er det ok at spise bløde oste, hvis bare de er fremstillet af pasteuriseret mælk?
Gælder det også for bagte camembert, der tilberedes i ovnen? Det er virkeligt et stort problem for mig de næste måneder, fordi jeg til middag stort set altid spiser rugbrød med enten salami eller bløde oste som brie/camembert (altid pasteuriseret). Jeg har læst, at det er ok, så længe de bliver opvarmet, men hvad med de “normale” kolde, bløde oste af pasteuriseret mælk?
Jeg ville være meget taknemmelig for en nærmere beskrivelse og lidt vejledning.
På forhånd mange tak!
Med venlig hilsen