Hej Jesper og Kristina.
Tak for jeres nytårshiksen... Jeg iler med svaret.
Det er ganske rigtigt at man anbefaler fra fagfolkenes side at vente med behandling af nattetisseri til barnet har rundet de 7 år. Først på det tidspunkt kan man nemlig forvente, at barnet rent kropsligt er udviklet nok til at kunne holde sig en nat igennem. Det lyder på jeres historie til, at tiden er kommet for jer og jeres søn til at søge behandling. Jeg vil anbefale jer at snakke med sundhedsplejersken, som er tilknyttet skolen. Hun kender de lokale tilbud, der er i jeres kommune.
Ofte vil det være sådan, at den praktiserende læge undersøger jeres søn først for at udelukke sygdom. Dernæst drøfter I valg af behandlingsmetode. Der er to metoder, man benytter sig af. Ringeapparatmetoden - den ene metode - hvor barnet får et lille apparat i sine natbukser, som er følsomt for væde. Hvis der kommer en dråbe urin, så larmer apparatet - barnet vågner og kan gå på toilettet. Denne metode har vist sig effektiv i de allerfleste tilfælde. Den anden metode er medicinsk behandling, hvor man giver en tablet, som får urinproduktionen til at falde om natten. Det er ofte sundhedsplejerskerne som står for at guide forældre og barn igennem ringeapparatmetoden.
Jeg synes, I har en søn som viser tegn på, at han virkelig stoler på de voksne, der er omkring ham. At han har mod på at sove hos andre, på trods af risikoen for en våd seng, det er bare dejligt. Forældrene, hvor han er på besøg, er jo helt sikkert også opmærksomme og rare mennekser. Måske de vil hjælpe, så han også det fremmede sted kan komme på toilettet om natten?
Held og lykke med det hele.
Else Guldager
Sundhedsplejerske ph.d.