Besøg våres webshop
Tema om Mad
Tema om Mad
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Sprøde hyldeblomster i pandekagedej

Hyldeblomster kan dyppes i pandekagedej, steges i fedtstof og drysses med flormelis. Mums...

Hvad skal du bruge?

 

Et antal hyldeblomstskærme med en god stilk på - stilken bliver "håndtag", når du steger, og til at holde i, når I smovser i de lækre, sprøde blomster.

 

Pandekagedej (se opskriften).

Fedtstof til at stege i (fx planteolie)

Flormelis til drys.

Pandekagedej til 4 personer:

3 dl mælk

3 hele æg

75 gram fedtstof

80 gram hvedemel

1 spk. sukker

En smule salt

 

Sådan gør du:

Bland mel, sukker og salt.

Pisk mælken i - start med en lille smule ad gangen. Det må IKKE klumpe. Du kan evt. bruge en håndmixer.

Tilføj fedtstoffet.

Pisk indholdet af de tre æg i dejen.

 

Stegning:

Tag dine hyldeblomstskærme og se dem efter for smådyr og snavs. Det er ofte nok at ryste dem. Jo mindre du gør, des bedre bevarer hyldeblomsterne smag og aroma. Og du skal jo stege dem lige om lidt.

Varm en pande og kom godt med fedtstof på. Stegepanden skal være så stor, at der er plads til en del blomsterskærme på den. Hold fast i stængelen på den enkelte blomsterskærm. Dyp blomsterskærmen i den færdige pandekagedej, og placér den i det varme fedtstof på stegepanden. Det ligner nærmest klatkager med håndtag på. Det skal syde omkring dem. Når de er godt brune, så er de færdige. Lad dem køle lidt af, mens de ligger på siden, placeret på et fedtsugende underlag. Server dem overdrysset med flormelis. Du kan eventuelt give frugt til fx jordbær, blåbær eller hindbær. 

 

God appetit.

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © sundhedsplejersken.dk ApS 2008 - 2017. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk