Besøg våres nye webshop
Tema om Mad
Tema om Mad
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Påskekage fra Frankrig

Forskellige lande har forskellige påsketraditioner. I Frankrig kan du være heldig og blive budt på denne skønne påskekage. Den er nem at lave og smager pragtfuldt.

Ingredienser

2 dl sukker
4 æggeblommer
125 g blødt smør
½ kop stærk, kold kaffe
100 g hakkede mandler
4 dl mel
1 tsk. bagepulver


Pisk sukker og æggeblommer til konsistensen er cremeagtig. Tilsæt smør, kaffe og de hakkede mandler. Rør til dejen er blank. Vend mel og bagepulver i dejen.

 

Tænd oven på 170º. Kom dejen i en smurt springform og bag den ½ time. Når dejen er afkølet tages ringen af springformen

 

Glasur
3 dl flormelis
1 tsk. citronsaft
2 spsk. vand
½ tsk. safran

Rør alle ingredienserne sammen. Stød safranen i en morter med lidt vand. Smør glasuren på kagen, når den er blevet kold og pynt den evt. med små, gule sukkeræg.

 

Hvis I pynter kagen med gule sukkerkugler, kan I stedet for safran og citronsaft komme 1 spsk. kakao i glasuren.

Velbekommen og rigtig god påske

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © sundhedsplejersken.dk ApS 2008 - 2014. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk