Tema om Mad
Tema om Mad
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hyldeblomstsaft - lav den selv

Det er sjovt at gå på jagt i naturens egen have. Hyldeblomstsaft smager af sol og sommer. Her får du opskriften på, hvordan du går frem.

Du skal bruge:

 

30 klaser hyldeblomster

2 kg sukker (hvis du bruger en mørk sukkerart med smag, så gør det selvfølgelig saften mere mørk og giver sukkerets smag til saften)

2 usprøjtede citroner

60 gram citronsyre

1 1/2 liter kogende vand

 

Sådan gør du

Se klaserne efter for urenheder og smådyr. Måske er det nok at ryste dem. Når du behandler dem (fx skyller dem under vandhanen), fjerner du nogle af de aromatiske stoffer i blomsterne. Skær citronerne i tynde skiver.

Put alle klaserne og de skivede hele citroner i en skål eller gryde med låg. Den skal kunne være i køleskabet. Hæld 1 1/2 liter kogende vand over blomster/citroner. Tilføj sukker og citronsyre. Hvis du ikke vil have saften så sur, kan du tilsætte mindre citronsyre, end der står i opskriften. Rør rundt i blandingen og stil den med låg på i køleskabet. Her skal blandingen stå i 5 døgn. Det er godt at røre i blandingen en gang i døgnet. Efter de 5 dage sies blandingen. Du kan komme saften på nyskoldede flasker og lukke dem godt til. Du kan også hælde blandingen i fryseposer i portionsstørrelser, du synes er passende. Ind i fryseren med dem, efter du har sat datomærkning på. Nu har du dejlig sommersaft, så længe lageret rækker. 

 

God fornøjelse.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk