Tema om Mad
Tema om Mad
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Fri ammebar, når spædbarnet er sultent

Kvinder skal frit kunne amme deres børn, når de vil, og hvor de vil. Vi regner selvfølgelig med, at man som ammende mor tager hensyn til andre mennesker, så fx der ikke er nogen, der får "Latten galt i halsen"..

En Cafe-ejer bad en kvinder forlade hans cafe, fordi kvinden ammede sit barn. Ligebehandlingsnævnet , som kvinden har klaget over afvisningen til, har  afgjort, at det var i orden ejeren bad hende forlade cafeen..  Der er ikke tale om diskrimination på baggrund af køn, hedder det sig. Og det er okay at bortvise en mor, der ammer, af hensyn til andre menneskers blufærdighed.

Hos os i sundhedsplejersken.dk er vi fuldstændig uenige i den beslutning. Vores holdning er, at børn skal kunne få mælk hos deres mor, når de har behov for det.    

Spædbørn  har behov for bryst

Vi er helt i overensstemmelse med jer, kære brugere. Vi spurgte nemlig i begyndelsen af juni alle vores læsere af nyhedsbrevet fra Sundhedsplejersken.dk, hvad de synes. Lige knapt 90 % af svarerne holdt på, at "En mor skal kunne amme sit barn, når det er sultent". Godt 10 % synes,, at moren skal amme sit barn inden cafebesøg eller vente, til hun kommer hjem.

Næste generation af børn skal også ammes

Vi synes, det er vigtigt, at det stadigt er almindeligt fx for børn og unge at se en mor amme sit barn. På den måde bliver amning noget helt almindeligt. For spædbørn skal da ammes, hvis de og deres mødre har lyst til det.

Hvordan du kan foreberede dig INDEN café-besøg

Det er selvfølgelig fornuftigt at du lige forbereder dig, før du drager af sted med dit barn, og du ved, at det sikkert får behov for en ammetår undervejs. Du kan også lige tjekke efter hos en ven eller kæreste af det modsatte køn, om der lige er nogle ting, du kan tænke på, før du går i gang med at amme. Og så kan du jo lytte godt efter de tips, du får. Du skal også tænke på, at du helst skal være afslappet under amningen, så din mælk løber uden problmer.

 

Du får nok behov for en stofble til at tørre med, en dyne eller et tæppe til at svøbe dit barn ind i, så det ligger godt, når det bliver ammet og måske en lille pude til at lægge under din albud/arm..

Du kan godt tage hensyn til andre gæster, når du ammer ude

  • du kan fx sætte dig lidt diskret, hvor der er ro for dig og dit barn,
  • du kan lade være med at skifte dit barn på andet end en pusleplads (som cafeen har...) eller i dit barns barnevogn,
  • du kan begynde med at amme, før dit barn græder af sult,
  • du kan gå lidt væk fra de andre gæster, hvis du tænker at dit barn generer (hvis det fx har en grædetur) du kan være opmærksom på andre gæsters reaktioner.

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 

Du kan også tænke på dit eget tøj, at du let lige kan åbne, så dit barn kan komme til brystet. Du kan være opmærksom på, at dit barn har behov for luft, så det ikke bliver gemt væk under diverse større anordninger (for at være diskret).

 
Læs mere om
 
 
SMS
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk