Tema om Leg
Tema om Leg
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Bider I til bolle, når det er fastelavn?

Bide til bolle er mere end et udtryk for at komme i gang. Det er også en leg, hvor der er nogle fastelavnsboller med som et væsentligt element. Du får opskriften på både leg og boller.

Du skal bruge:

1 bolle pr. deltager, en tørresnor, tynde snore - en til hver bolle -, og en præmie til den heldige vinder, og det er selvfølgelig vigtigt.

 

Fastelavnsboller (8 stk.)

 

Dej

2 1/2 dl mælk

25 g gær

1 spsk. olie

1 tsk. salt

2 spsk. sukker

Ca. 6 1/2 dl mel

1 sammenpisket æg til pensling

Lun mælken og rør gæren ud i mælken. Tilsæt olie, salt og sukker. Ælt melet ind i dejen, til den slipper fingrene. Dæk dejen til med et viskestykke, og sæt det til hævning 1/2 time. Ælt dejen igennem og form den til 8 boller, der sttes på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 225 grader, og når ovnen er blevet varm, pensles bollerne med æg, og sættes i ovnen i 10-15 minutter.

 

Når bollerne er blevet kolde, kan legen begynde.

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.  

Sådan gør I:

Bind en snor fra den ene væg til den anden. Sæt en snor gennem hver bolle, og bind snoren fast på tørresnoren, så højden passer til børnenes munde. 

 

Leg, sjov og ballade hører fastelavnen til

Mon jeg bliver kattekonge?

 

Hvert barn stiller sig foran en bolle og holder hænderne på ryggen. Efter der er talt til tre starter legen, der drejer sig om at spise den bolle, der hænger lige foran næsen. Den, der bliver først færdig, har vundet!

 

God fornøjelse!

 

Kilde: 

Bende Ingvorsen: Pixiline. Studio 1-2. 2003. 

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk