Tema om Leg
Tema om Leg
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Sjov med vand og sæbe

Det er en herlig og underholdende aktivitet på varme sommerdage. Og det er skægt at lege ude i regnen, hvis solen en dag skulle svigte. Når det er sommer, bliver vi sjældent kolde af at lege ude i regnvejr. Og som et gammelt mundhæld siger: ”Det er ikke vejret, der er noget galt med, - det er påklædningen.”

Dit barn skal blot være nået en alder, hvor det kan sidde, så er det lykken med en lille balje vand på en varm sommerdag. Sæt jer sammen ved siden af baljen. Hæld lunkent vand i baljen og placer et par badedyr eller et bæger, og I kan sammen begynde og lege med vandet. Dit lille barn lærer meget af at mærke, smage og føle på vandet.

 

Sæbebobler

Både små og store børn synes godt om sæbeboble leg. For de små børn er det godt for udviklingen af deres mundmotorik og dermed deres sprog, at de bl.a. lærer at puste. Så mens man leger og øver sig i  at puste sæbebobler, så øver man rent faktisk også den sproglige udvikling. Jo mindre barnet er, jo mere skal man som forældre være tæt på barnet, så det ikke drikker sæbevandet. Børn vil jo gerne smage på alt, så det er en god idé, at det er den voksne, der holder vandet.
Du kan lave sine egne sæbebobler ved at blande vand med opvaskemiddel og lidt glycerin. Glycerin kan bl.a. købes på apoteket.

 

OPSKRIFT:
Du skal blande 1 liter vand med ½ dl opvaskemiddel og så tilsættes 1 spsk. glycerin. Så har I nogle fantastiske sæbebobler.

 

Så er der ”kaffe” til alle

Det lidt større barn, der er blevet fodgænger, har meget glæde af et plastik-kaffe-stel til lege med vand. Barnet vil nyde, at skænke ”kaffe” til alle i selskabet og vandet vil typisk blive hældt frem og tilbage mange gange. Dit barn kan bruge lang tid på denne leg og tøjet vil med stor sandsynlighed blive vådt. Vådt tøj kan umiddelbart være kølende på en varm sommerdag, men det er en god idé, at holde øje med, at barnet ikke bliver for afkølet af dette våde tøj.

 

Regnvejrsdage

De sommerdage hvor det regner, da er det oplagt at lege i vandpytter. Er det køligt, så er det på med gummistøvlerne og regntøjet, men på en varm sommerdag, så er fint for det lidt større barn, at lege i vandpytter i badetøj. En skovl og en spand er gode legeredskaber i en vandpyt. I kan også hoppe i vandpytterne og opleve, at vandet sprøjter til alle sider. Man kan jo lave konkurrencer om, hvem der kan få det til at sprøjte mest.

 

Saml sten i vandkanten

Uanset sommervejret er en tur til strandkanten en god oplevelse for hele familien. Man kan lege mange forskellige lege langs strandkanten. Man kan kaste sten i vandet, man kan bygge stenhuse, man kan samle forskellige sten. En leg kunne være, at finde sten med huller i. Er man heldig kan man finde en sten med hul i passende størrelse, som kan bruges som nøglering. Eller man kan samle på glatte sten, som man siden hen kan male på. Det er bare med at bruge fantasien.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.


 

 
Læs mere om
 
 
SMS
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk