Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 40 - Nu eller om 1 - 2 uger kommer barnet

Fødslen kan komme når som helst. Det er forskelligt fra fødsel til fødsel, hvordan den begynder.

Mor

Nu er det ventetid. Det bedste, du kan gøre, er at slappe af, selvom du sikkert bliver utålmodig som dagene går. En almindelig fødselsberegning peger på, at fødslen sker nu, men det er også normalt, du har født for et par uger siden, eller du muligvis må vente 1 – 2 uger endnu, før du føder. Jordemoderen vil se dig en gang om ugen til en konsultation, frem til dit barn bliver født. Her kan du blive tilbudt CTG, hvis jordemoderen lige vil sikre sig, at alt er, som det skal være med barnet. Det er godt, hvis du stadig er opmærksom på, hvor meget dit barn bevæger sig og henvender dig til jordemoderen, hvis du synes, barnet er mere stille, end det plejer at være.  

Barn

Barnet fortsætter sædvanligvis med at vokse, så det bliver både længere, og vægten stiger stadig. Så det vejer nu op mod 3800 gram og er omkring 53 centimeter langt. Fosterfedtet ligger som et beskyttende lag på huden, men det kan godt begynde at forsvinde pletvis. Nogle børn har meget hår på hovedet, og andre børn har ikke meget eller slet intet hår på hovedet.

Far

Når veerne begynder, så bliver det sikkert din opgave at tælle afstanden mellem veerne. Det kræver, at du og din kæreste arbejder sammen. Når hun mærker veen begynde, siger hun ”Nu”. Du husker tiden, på dit ur (eller din mobiltelefon), og du fortsætter med at tælle tiden fra veen klinger af og frem til den næste ve begynder. I begyndelsen kan der være 15 minutter eller 10 minutter imellem, eller det kan være uregelmæssigt. Når der er 5 minutter imellem, og veerne kommer regelmæssigt, så er det tid at ringe til jordemoderen.


 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk