Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 37 - Forberedelser mod fødsel begynder

Barnet tynger, og kvindens krop er virkelig på arbejde. Massage over lænden opleves sikkert dejligt af kvinden.

Mor

Det kan godt være svært at finde hvile, når du skal falde i søvn om aftenen. Hvis din kæreste masserer dig lidt over lænden eller giver underbenene en omgang med varme hænder, så går det måske lidt lettere. Der er en konsultation hos jordemoderen. Det kan være en god ide, at I ved den lejlighed gennemdrøfter alle jeres endnu ubesvarede spørgsmål omkring fødslens forløb, hvornår I skal tage på sygehuset etc. Hvis I forbereder jer inden konsultationen, så husker I sandsynligvis de spørgsmål, I har.

Barn

De fleste børn har nu lagt sig til rette med hovedet nedad. Enkelte - cirka 3 ud af 100 - ligger med numsen nedad i den sidste del af graviditeten. Hvis barnet ligger med numsen nedad i 37. uge, vil jordemoderen henvise dig til en scanning for at være sikker i sin sag. Og I vil få tilbudt en samtale med henblik på, om I ønsker, at man forsøger at vende barnet til en hovedstilling. Man ved, det er sjældent - nemlig kun cirka 1ud af 10 børn - der selv vender sig efter 37. uge. Du kan klikke på ”vending af barn” for at læse mere om, hvordan man gør. Barnet er fuldbårent fra og med uge 37. Det vejer cirka 3000 gram og er omkring 49 centimeter langt.

Far

Det er klogt, hvis du både har lyst og tid til at deltage i jordemoderkonsultationen. Det er også en god lejlighed for dig til at stille eventuelle uafklarede spørgsmål både om fødslens forløb og tips til, fx hvad der er en god ide at tage med. Du kan også sammen med din kæreste overveje, om der er nogle praktiske ting, I med fordel kan gøre. Fylde fryseren op med god færdiglavet mad eller forberede en e-mail, I kan sende til venner og familie, når I har født.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.


 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk