Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 36 - Du er måske bange for ve-smerter...

Livmoderen er sikkert i gang med øvelser i form af plukkeveer. Og måske er I begyndt at snakke om, hvordan en fødsel begynder, og hvordan ve-smerter er.

Mor

Har du børn i forvejen, så er det nu, at jordemoderen gerne vil se dig til en konsultation. Måske bemærker du, at barnet begynder at synke lidt mere ned i bækkenet. Og du har sikkert også en del plukkeveer. De er gode, fordi de er med til at modne livmoderhalsen og gøre de fysiske forberedelser til den forestående fødsel. Måske er du også ind imellem bange for fødslen, fx er det helt almindeligt at være bange for vesmerterne, og der er også mange forældre, som bekymrer sig for om barnet, de venter, er sundt. Og nogle forældre er sikre i deres overbevisning om, at alt er, som det skal være, og at det nok skal gå godt. Andre har det lige modsat.  Det er meget forskelligt og individuelt. Det bedste du kan gøre er at acceptere jeres og dine tanker og forestillinger. Det er også godt at dele dem med andre, som du har tillid til. Og så selvfølgelig din kæreste.


Barn

Barnet er omkring 48 centimeter langt og vejer cirka 2800 gram. Fedtlaget i underhuden har sat sig, så barnet har ansats til buttede kinder. Moderkagens funktion og kapacitet er ved at gå lidt ned ad bakke. Det er helt normalt. Moderkagens funktion og barnet er begyndt at indstille sig til fødsel.

 

 Besøg af veninder med småbørn

Besøg af  veninderne.

Far

Du tænker sikkert også over, hvordan du vil reagere, når (hvis...?) din kæreste får rigtig ondt under veernes stormløb, - livmodermunden skal udvides op til den er 10 centimeter bred og barnet kan trænge ned. Det bedste du kan gøre er, at forberede dig på det, snakke med din kæreste om hvad hun tænker sig - og så være indstillet på, at intet sandsynligvis vil forløbe, som I har forestillet jer det.

 

Måske begynder I at tænke på at pakke tasken til fødestedet. Og du overvejer  sandsynligvis, hvordan turen til sygehuset bedst tilbagelægges. Det er en god ide, at du kender vejen og eksempelvis ved, hvor du bedst kan parkere, om det koster penge, betalingsmiddel osv., samt hvor I helt præcist skal henvende jer. Du kan spørge jordemoderen, hvis du er i tvivl.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk