Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 34 - Bevægelser og omtanke

I er sikkert opmærksomme på barnets bevægelser. Om det sover, eller det er vågent. I tænker sikkert også på, om det er et temperamentsfuldt eller et mere roligt barn derinde.

Mor

Du er helt sikkert meget opmærksom på dit barns bevægelser. Du kan se under det, vi har beskrevet om barnet, hvad der foregår med det. Hvis du er usikker på, om dit barn bevæger sig nok, fx hvis det er blevet meget stille, eller hvis du ikke mærker det flere gange om dagen, så skal du kontakte din jordemoder. Fra du er omkring 26. Uge, kan man undersøge dit barn med CTG. Nogle kalder det en ”strimmel” eller at få ”kørt en kurve” Det er en måde hvor man kan udskrive barnets hjertelyd målt over ca 30 min på et papir. Læs mere om CTG ved at klikke her.

Barn

Børn er forskellige, og de bevæger sig derfor forskelligt, nogle er meget aktive, nogle mere fredelige. Det spiller formentlig også en rolle, om de har god plads til at vende og dreje sig i, eller om de er i berøring med livmodervæggen, når de bevæger sig. Det samme barn vil også have dage, hvor det er mere aktivt end andre. Et barn kan ikke bevæge sig for meget. Dit barn er nu omkring 46 centimeter langt og vejer omkring 2400 gram.

 

Gravid kvinde med flere børn

Et lille barn til - kommer snart!


Far

Du mærker helt sikkert, at din kæreste er ved at være godt besværet både af tyngden, men også af, at barnet hele tiden gør opmærksom på sig selv. Enten ved at være meget stille: ”Der er vel ikke noget galt, har jeg nu mærket liv i dag?” siger hun måske – eller det omvendte ”Det bliver en superfodboldsspiller – der var nærmest et spark i solar-plexus”… Så barnet fylder meget på alle måder. Og venner og bekendte spørger dig sikkert, om du har valgt at være med under fødslen, om du er ved at bygge om derhjemme, og hvad du synes om at skulle være far.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk