Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 33 - Barnet fylder og tynger

Forhåbentlig har din gravide kæreste en kropsholdning, som beskytter hende mod ømhed i ryggen. Barnet tynger nu ret så meget, så det er en go' ide.

Mor

Din livmoder står højt op over navlen, og den når helt op til dine ribben. Måske har du af og til svært ved at få plads nok til at trække vejret, og din mavesæk kan ikke rumme så meget, fordi livmoderen trykker på den og på de øvrige fordøjelsesorganer. Du begynder nok at tænke, det er godt, at graviditeten også slutter om ikke alt for længe. Du kan let blive træt i ryggen, fordi dine muskler bliver ret så belastede. Dit tyngdepunkt har på grund af vægten af livmoderen flyttet sig, så du kan overveje, om du står og går, så du belaster ryggen mindst muligt. Du kan evt. få din kæreste til at se med, så I sammen kan justere din kropsholdning bedst muligt. Du drømmer formentlig en del om fødslen, eller du drømmer, at du har født, og at barnet måske kommer ud og kan tale eller andet usandsynligt. Det er helt almindeligt.

 

Ryggen er på arbejde

Det er noget tungt med netto oveni...

Barn

Barnet vejer omkring 2200 gram og er 45 centimeter langt. Det har et lag af fosterfedt for at det beskyttes mod fostervandet. Nogle børn – men ikke alle -  begynder at lægge sig til rette med hovedet nedad


Far

Du begynder måske at tænke på at pakke tasken, så den er klar, hvis I pludselig skal af sted. Bortset fra ting, der kan blive fordærvede, så kan en pakning ikke skade. 

 

Jeres sexliv kan I også roligt fortsætte med. Det er som altid lysten, der driver værket. Det kan måske være svært at finde bekvemme stillinger, hvor kvinden kan slappe af og nyde det. Nogle mænd har en intuitiv følelse af, at samleje kan skade barnet. Men det er der intet, der tyder på.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.


 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk