Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 32 - Få graviditetsesøg af sundhedsplejersken

Måske har den kommune, I bor i, et tilbud om besøg af sundhedsplejersken i slutningen af graviditeten. Se kommunens hjemmeside.

Mor

Du er til konsultation hos lægen, hvor du vil blive undersøgt. Du kan også ringe til sundhedsplejerskerne i din kommune og aftale tid til et graviditetsbesøg (se deres kontaktoplysninger og tilbud på jeres kommunen hjemmeside). Sundhedsplejersken vil komme hjem til jer, og I vil få lejlighed til at drøfte spædbørns sundhed og behov samt jeres forældreskab. Det er en god ide, før I står midt i spædbørnsernæring, søvn, gråd og måske uro om aftenen. Ikke alle kommuner har tilbuddet. Men har du eller I særlige behov, så er det anbefalet af sundhedsmyndighederne, at kommunen stiller sundhedsplejerskebesøg til rådighed for jer under graviditeten.

Barn

Nu vejer barnet omkring 2 kilo. Der er ved at blive lidt mere trangt i livmoderen, og barnet kan ikke bevæge sig helt så meget, som det kunne tidligere. Der er ikke plads til at slå kolbøtter, men alligevel kan barnet stadig godt vende op og ned på sig selv. Huden er ved at være spændt ud på grund af fedtet, der aflejrer sig. Det er ikke længere et rynket barn, man ser.

 

To storesøstre og gravid mor

Hvem er det, der banker?

Far

Måske er du ved at overveje selve fødslen. Og hvordan den kommer til at forløbe, er du sikkert meget spændt på. Det kan være, du er usikker på, om du kan klare alt det, og hvordan du bedst hjælper din kæreste under fødslen. Har du det sådan, så er det en god ide at drøfte det med andre. Måske nogle mandlige venner, der selv har været med ved en fødsel, og så din kæreste selvfølgelig. Du kan også drøfte det med jordemoderen, og deltager I i fødsels- og forældreforberedelse, så er det også temaer, man tager op her.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk