Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 31 - Har I tanker om orloven?

Der er en lægebesøg i næste uge, og din praktiserende læge vil undersøge, om alt er, som det bør være. Hvad tænker I med orlov?

Mor

Hvis du har et arbejde, der belaster dig, så står der måske i din overenskomst, at du kan begynde din graviditetsorlov 8 uger før fødslen. Og det er om 1 – 2 uger. Du kan forsøge at lette dig selv ved at modtage hjælp fra omgivelserne. Det kan selvfølgelig være din kæreste, men også kolleger, venner og veninder vil sikkert hjælpe og aflaste dig, hvis bare de ved, hvad du kan tænke dig hjælp til. Du skal huske, at der er en undersøgelse hos den praktiserende læge i uge 32.

 

Gravid hos lægen

 

Lægen undersøger om barnet har det godt

Barn

Dit barns hovedomfang er nu knapt 30 centimeter på det brede sted. Og det vejer cirka 200 gram mere end i sidste uge. Det er vågent, og det sover, og dine aktiviteter påvirker det tydeligvis. Er du i fuld gang rent kropsligt, så falder det måske i søvn. Og er du helt stille, fx når du sover, så vågner det og begynder at bevæge sig.

Far

Du er muligvis også begyndt at tænke på, hvordan du skal planlægge orlov og ferie i forbindelse med, at du skal være far. Det er godt at overveje, hvordan I planlægger, hvem der har orlov og ferie hvornår. Du skal muligvis med til konsultation hos lægen i næste uge.

 

Under "Læs mere om" og "Downloads" finder I et redskab, I kan bruge, når I arbejder med at planlægge orloven. Det er en excelfil, hvor I kan lege med forskellige muligheder for orlov.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.


 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk