Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 30 - Redebyggeriet begynder måske snart

Hvis din kæreste med den ret så gravide mave drømmer sig lidt væk, så er det helt almindeligt. Hun er ved at forberede sig til at blive forælder sammen med dig.

Mor

Du begynder for alvor at blive stor og mere højgravid at se på. Barnet er så stort og påtrængende, at det kommer til at fylde mere og mere også i dine tanker.  Det er en god forberedelse til at blive forælder. Men det betyder sandsynligvis, at dine tanker af og til smutter på afveje. Du er sandsynligvis for længst begyndt at tænke på orlov. Du kan se mere om reglerne ved at klikke her. Måske er du også begyndt at få plukkeveer. Det er helt almindeligt.

Barn

Barnet vokser nu støt og roligt og er godt 40 cm lang og vejer omkring 1.600 gram. Øjnene har ikke længere den hinde, som tidligere var. Og med brystkassen gør barnet nu åndedrætsøvelser. Du har sikkert også bemærket, at barnet kan ”fare sammen” ved en høj lyd, og at det kan hikke.

 

Far

I er muligvis begyndt at tænke på at få udført nogle af de praktiske ting. Hvordan puslebordet skal konstrueres, og om der er noget, I skal have ændret, før barnet melder sin ankomst. Måske kan du søge her på hjemmesiden og få gode ideer til de forskellige ting. Du kan også tænke på at forskåne din gravide kæreste for at indånde maling og andre kemiske potentielt sundhedsskadelige stoffer. Du mærker sikkert, at der er behov for din praktiske hjælp, så du rent fysisk aflaster din kæreste. Det kan være alt fra at bære tunge indkøbsposer til at hjælpe hende godt til rette i sengen med puder bagved lænden, når hun skal falde i søvn om aftenen.


 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk