Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 29 - Vand i benene og en begyndende rytme

Du har måske væske i kroppen og hævende ben, du kan prøve at afhjælpe det. Og barnet er sikkert begyndt at have en mærkbar døgnrytme.

Mor

Du er gået i gang med den sidste 1/3 af graviditeten, den man også kalder tredje trimester. Og du er sandsynligvis ved at mærke, at der er mere væske i kroppen. Hvis du fx har et arbejde, hvor du står og går meget, så kan dine fødder og ben begynde at blive hævede sidst på dagen. Det er på grund af væske. Du kan løfte fodenden af sengen 5 – 10 cm (du kan måske lægge aviser under madrassen). Det kan muligvis hjælpe lidt. I resten af din graviditet kan en smule afslapning midt på dagen med benene oppe også være godt for dig, hvis du kan komme til det. Du kan også have andre gener fra graviditeten. Tal med jordemoderen om det og få hendes anbefalinger til, hvordan du kan lette dagligdagen frem til fødslen.

 

Barnet begynder at have en rytme for, hvornår det er vågent, og hvornår det sover. Og da de fysiske bevægelser samtidig har fået mere styrke, så er det muligvis blevet lettere for dig at skelne mellem, om barnet sover, eller om det er vågent. Nu begynder fedtlaget i huden også at aflejre sig. Det vil fortsætte frem til fødslen og selvfølgelig også bagefter. Det er blandt andet fedtfordelingen, som giver babyer et buttet udseende. Sammen med kroppens proportioner - et stort hoved og store øjne – tiltrækker spædbørn en positiv opmærksomhed og vækker en beskyttelsestrang, som nok er heldig for menneskeslægtens overlevelse.

 

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

Far

Du kan nu helt sikkert mærke spark med fødder og boksen med hænderne inde fra barnet. Måske kan du for sjov øve dig i at mærke, om det er et hoved, en fod eller en hånd, der banker ind mod din hånd. I forbindelse med jordemoderkonsultationen har du muligvis også nogle spørgsmål, som du gerne vil have drøftet. Hvis du oplever, at jordemoderen udelukkende er koncentreret om den kommende mor, så skal du endelig gøre hende opmærksom på, at du også er en del af forældreskabet. Undersøgelser har vist, at en del mænd oplever, de bliver helt overset, ”som om man er luft”. Det er ikke meningen. 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk