Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 26 - Tænk et barn med øjenvipper, allerede

Banet udvikler sig, og både kvinde og mand præges af de mange forandringer. I uge 26 er der kommet øjenvipper og barnet kan skelne lys og mørke.

Mor

Din livmoder kan du mærke få centimeter over navlen. Når du har været til læge eller jordemoder, lytter de muligvis til barnets hjertelyd med et træstetoskop. Det sættes på dit maveskind samtidig med, at jordemoderen læner sig op ad det. Barnets hjerteslag er på denne tid omkring 170 slag pr. minut. Om nogle uger falder hjerteslagene til cirka 130 slag i minuttet. En voksen kvindes hjerte slår med cirka 60-80 slag pr. minut..

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

Barn

Barnet er nu omkring 33 centimeter langt (fra hoved til numse) og vejer cirka 900 gram. Det har endnu ikke negle på tæerne, men fingrene har negle. Barnet har fået øjenvipper på øjenlågene. Når barnet drikker af fostervandet, får det jævnligt hikke, og det kan moren mærke som små hop.

Far

Du tænker muligvis på, hvordan du kan styrke jeres nye kommende familie. Du kan lade dig inspirere af myndighedernes anbefalinger, hvis du ikke allerede kender dem. Du finder dem ved at klikke her. Har I problemer, som du synes er svære at komme til bunds i, så er det absolut ved at være nu, I skal tage fat på det, I kæmper med. Det kan også være, du føler dig direkte nedtrykt, eller du forsøger at flygte fra problemerne ved at begrave dig i arbejde. Det er nemlig en helt almindelig og mandlig måde at forsøge en løsning eller måske nærmere, at fortrænge problemerne på. Du kan læs mere om Køn og konfliktløsning ved at klikke på artiklen under Læs mere her på siden.

   

Læs mere om jordemoder Bodil Kirstine Møller

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk