Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 25 - Bækkenbunden har vigtige muskler, der også kan trænes

Det er fornuftigt, at passe godt på bækkenbunden. Øvelser, hvor musklerne trænes, er en god ide. Hvis I går til fødselsforberedelse, hører I om det.

Mor

Din bækkenbund bliver belastet af barnet, og det bliver kun en større belastning, efterhånden som barnet bliver tungere. Derfor skal du tænke på, at bækkenbundsøvelserne er rigtig væsentlige for dig. Bækkenbundsøvelser betyder samtidig, at dine muskler bliver mere elastiske og livlige. Så du øger i tilgift dine muligheder for at blive bedre til at holde på vandet (også når du bliver ældre), og at du får nogle veltrænede muskler, du kan forsøde jeres fælles sexliv med langt ud i fremtiden. Bækkenbundsøvelser skal du blive ved med at gøre resten af dit liv. I uge 25 er der ofte planlagt en undersøgelse hos din praktiserende læge.

Barn

Barnets hjerne udvikler sig hele tiden, og den er samtidig et følsomt organ. Lige i disse uger udvikles hjernen meget. Hvis du føder omkring dette tidspunkt, vil der være chancer for, at barnet kan overleve. Det vil veje omkring 800 gram og vil være præget af, at lunger og mave-tarm-kanal, hjerne- og nervesystem stadig er meget umodne. Det vil også mangle et fedtlag overalt på kroppen, som vil få barnet til at se lidt fugleungeagtig ud. Det vil have behov for hjælp til at trække vejret. Så barnet skal helst blive derinde endnu cirka 12 - 16 uger.

Far

Måske vil du i denne periode være lidt nervøs for, om barnet er sundt, og om din kæreste kan fuldføre hele graviditeten. Hvis du deltager i undersøgelser hos jordemoder og læge samt i eventuel fødsels- og forældreforberedelse, så vil du få rig lejlighed til at drøfte dine overvejelser både med fagpersoner og med andre kommende forældre. Det er væsentligt, du fortæller, hvad du tænker og føler. Måske er du ikke af den type, der plejer at snakke så meget på den måde. Men du vil sandsynligvis erfare, at det giver et godt afsæt til jeres kommende forældreskab, når du gør det.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

  

Læs mere om jordemoder Bodil Kirstine Møller

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk