Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 23 - Flaske eller bryst, hvad overvejer I?

Hvad har I tænkt, at jeres barn skal have at spise, når det er født? Mors hjemmeproducerede mælk fra brystet, eller tænker I anderledes?

Mor

Måske har du allerede oplevet, at dine bryster kan lække, og der flyder lidt væske ud. Det er råmælk. Det er meget forskelligt, om det sker (nogle kvinder oplever det slet ikke), og hvor meget, der kommer ud. Om du har meget eller lidt råmælk har ingen betydning for din senere amning, om du vælger det er den type mad, dit nyfødte barn skal have. Det er en god ide, at du sammen med din kæreste på dette tidspunkt begynder at overveje, hvad I kunne tænke jer. Om I vil vælge, at barnet ammes, eller I synes, det skal have flaske. Sundhedsmyndighederne har anbefalinger om barnets ernæring, som du kan læse ved at klikke her.

Barn

Væksten fortsætter, og det kan du sikkert også tydeligt mærke ved den hast maven vokser. Dit barns sanser udvikles til at blive mere og mere avancerede. Når det hører, smager, ser eller føler – så udvikles sanserne via erfaringerne, også selv om det sker inden i livmoderen. Du kan fx lade din kærestes dybe stemme (hvis det altså er sådan én) være noget af det, dit barn tit hører. Eller en sang du selv synger igen og igen. Du kan også lade være med at stresse dit barn ved at opholde dig i røgfyldte lokaler eller ved at ryge selv. I det hele taget så påvirkes dit barn af det, du gør. 

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

Far

Lige nu er det en god ide at tale om, hvad I kunne tænke jer, jeres barn skal leve af, når det er blevet født. Hvis I vælger, det skal ammes og leve af modermælk, så er det en fordel, at du også ved noget om amning. Du kan også begynde at overveje, hvordan du kan indrette en god ammeplads, fx med en god stol og plads til både mor og barn. Du kan læse mere om ammestillinger og den første tid med amning (se henvisningerne uner "Læs mere om"), så I kommer godt fra start. Undersøgelser har vist, at farens omsorg og støtte er meget betydningsfuld for, om amningen bliver vellykket.

 

  

Læs mere om jordemoder Bodil Kirstine Møller


 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk