Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 22 - Nu vejer barnet omkring 1/2 kilo

Barnet vejer mere - maveskind og bryster er spilet ud. Det kan give strækmærker i huden. Tro ikke på dem der siger, at creme kan hjælpe - for det passer ikke.

Mor

Efterhånden som din mave og bryster vokser, så kan du få strækmærker. Det er fordi hudlagene forskubbes i forhold til hinanden, når du vokser så meget. Desværre kan hverken cremer eller andre behandlinger forebygge eller behandle strækmærker. Når du er færdig med graviditet og amning, vil mærkerne blegne af og blive mindre synlige. Nu vi er ved den voksende mave… Du vil sikkert opleve, at dit fremspringende barn, vil tiltrække sig opmærksomhed. En del mennesker vil også føle, at de har ret til at klappe eller mærke, ”om den lille sparker”. Hvis du synes, det er grænseoverskridende, så må du selvfølgelig sige ”fingrene væk”. Hvis du godt kan lide opmærksomheden og ikke føler dig generet af befølingerne, så kan du bare læne dig tilbage og nyde det.

Barn

Dit barn vejer nu mere end ½ kilo, og det er cirka 22 centimeter mellem hoved og numse. Måske lægger du mærke til, at dit barn bevæger sig mere, når du er faldet til ro og ikke bevæger dig så meget. Det kan for eksempel være, når du er gået i seng om aftenen. Din kæreste kan måske høre barnets hjertelyd ved at lægge øret mod din mave. Måske skal der prøves flere forskellige steder på maven, før der er gevinst.

Far

Det er nu meget tydeligt, at I venter barn. Du er forhåbentlig stolt, når du går sammen med din gravide kæreste. Måske bliver du lidt jaloux over al den opmærksomhed, hun får. Du bliver muligvis stolt over, I er så heldige, at I snart skal være forældre. Uanset hvad så er graviditeten nu et offentligt anliggende, som ikke kan skjules.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 

 

Læs mere om jordemoder Bodil Kirstine Møller

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk