Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 19 - I overvejer måske, om barnet kan være sygt

Tøj, hvor den voksende mave kan være, er ikke til at komme udenom. I tænker sandsynligvis meget på hvilket barn, der er derinde. Måske er I også lidt nervøse for, om det er et sundt barn, I venter. Det er helt almindeligt.

Mor

Du begynder at mærke mere til barnet, og nu er det helt slut med at bruge noget af dit almindelige tøj, som går lidt ind i taljen. Du mærker måske liv nu, og er du i tvivl, så kan du tale med jordemoderen om det, når du snart skal til konsultation hos hende (omkring uge 21). Du overvejer sikkert meget, hvordan det vil være for dig at blive mor. Og har du børn i forvejen, så kredser dine tanker nok om, om der kan blive kærlighed nok. Tag det roligt, det kan der. Det er med til at forberede jeres tilknytning til det barn, I venter, at du tænker over dit moderskab – og at I sikkert taler meget om, hvordan det bliver for jer at skulle være forældre.

Barn

I denne periode begynder barnet at få fosterfedt overalt på kroppen. Både på øjenlågene og i ørerne producerer talgkirtlerne i huden et hvidligt lag fedt, som beskytter. Nu vejer barnet i øvrigt omkring 280 gram og er 18 centimeter langt. Lige for tiden drikker det cirka halvdelen af fostervandet hver dag. Det er en evig cirkulation – det drikker og tisser. Det kan også godt holde omkring navlestrengen, som er noget spændstigt, geleagtigt væv, der holdes fyldt ved hjælp af trykket og pulseringen af blodet gennem strengen. Du kan læse mere om moderkage og navlestreng ved at klikke her.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

Far

Det kan være, at du skal hjælpe din kæreste med at få slappet nok af. Hvis hendes krop belastes, fx på det arbejde hun har, eller hvis I har børn i forvejen. Så er det godt, hvis du hjælper til med, at hun kan få en hvilepause, når hun kommer hjem fra arbejdet. Måske vil hun nyde, at du søger for noget, hun kan drikke, mens hun slapper af i husets bedste lænestol. Det vil helt sikkert også lette jer, hvis I får talt om, hvordan I fordeler alle de praktiske gøremål, der er i hverdagen. I kan måske bruge en øvelse til kommende forældre om alle de praktiske ting, der er i en spædbarnsfamilie.

 

  

Læs mere om jordemoder Bodil Kirstine Møller


 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk