Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 18 - Barnet vokser godt

Barnet vokser meget for tiden, og det mærker du måske. Det ligger såmænd også og drikker af fostervandet.

Mor

Nu når din livmoder til midt mellem navlen og kønsbenet. Og du kan sikkert fornemme, at barnet vokser virkelig meget. Du vil muligvis skulle til gennemscanning af barnet, som er et tilbud alle gravide kvinder i Danmark får. Det er selvfølgelig frivilligt, om du ønsker det. Med de moderne ultralydsscannere kan man se mange ting, du kan læse mere om undersøgelsen ved at klikke her. Har I ikke meldt jer til fødsels- og forældreforberedelse, men ønsker I et følge et hold, så er det på tide at få meldt sig til. Spørg jordemoderen hvad der findes, hvor I bor.  Det er også på høje tid med træning af bækkenbunden.

Barn

Dit barn vejer omkring 220 gram og er cirka 17 centimeter langt. Det vender og drejer sig og bevæger sig i det hele taget meget, så musklerne kan blive stærke og veludviklede i den tid, der er tilbage i livmoderen. Når du eller din kæreste puffer lidt til barnet, så kan du måske mærke, at det bevæger sig. Der er virkelig cirkulation i fostervandet nu. Barnet suger og synker af fostervandet, og nyrerne renser vandet, som barnet så tisser ud igen. Stumper af hudceller, hår og andre ting i vandet ender i mave-tarmkanalen og bliver til den sorte afføring, som barnet har i begyndelsen af sit liv.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

Far

Når du mærker på din kærestes mave, kan du sikkert klart fornemme, hvor livmoderen når til. Med den fart dit barn har på med hensyn til at vokse, så begynder du måske også at tænke på de rent praktiske ting. Det kan være indretningen af jeres bolig, skal I have et børneværelse – eller vil I hellere bruge den plads I har anderledes? Hvorledes kan I børnesikre jeres hjem? Hvor skal I stå, når barnet skal have skiftet bleen, hvor skal det bades, og hvor skal det sove?

   

Læs mere om jordemoder Bodil Kirstine Møller

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk