Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 17 - Det ufødte barns miljø

Tænker I på det omgivne miljø, og hvordan det indvirker på det ufødte barn? Der er kommet meget ny viden indenfor de senere år på dette område. Læs en meget lille smule om det her.

Mor

Dine omgivelser og andre, der ikke kender dig, de lægger sikkert mærke til, at du er gravid. Har du børn i forvejen, vil du ofte se større ud nu, end du gjorde med dit første barn. Nogle gravide kvinder, som har børn i forvejen, mærker måske liv i slutningen af uge 17. Andre kvinder skal hen mod uge 19 eller 21, før det sker. Barnets bevægelser fornemmes måske som et strejf af en fuglevinge, en lille rullende bevægelse, eller som om der er en lille fisk, som spræller derinde. Først tænker du, om det nu er barnet, du kan mærke. Lidt senere er du slet ikke i tvivl.

Barn

Nu gør barnet åndedrætsøvelser. Det vil sige, at det begynder at bevæge brystkassen. I det hele taget bevæger barnet sig meget. Der er god plads, og både ben, arme og krop kan bevæges på mange måder. Barnet kan også sutte på sine fingre og mærke både på sig selv og også på navlestrengen. Er moderen stresset, bliver barnets hjerteslag hurtigere, end hvis hun er afslappet.

 

Far

Vil du glæde din kæreste, så er graviditetstøj, som klæder hende godt efter din smag, et sikkert hit. Du skal nok undlade at give hende parfume, neglelak og hårfarve. Og kan du selv holde lidt igen med parfumerede deodoranter og den slags, så er det godt for dit ufødte barn. Miljømyndighederne fremhæver, at ufødte børn er særligt sårbare overfor sundhedsskadelige stoffer. Det er klogt at gå efter mærkerne Svanen og Blomsten, og du kan ved at klikke her læse miljømyndighedernes anbefalinger til kommende forældre. 

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

  

Læs mere om jordemoder Bodil Kirstine Møller

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk