Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 8 - Følelser kan svinge hos både mand og kvinde

Det er helt almindeligt at få let til tårer, og du bliver måske også nemt irriteret. Det er en del af den psykologiske graviditet at være mere følelsesmæssig åben. Uanset om du er mand eller kvinde.

Mor

Lige nu kan det være en periode med meget blandede følelser, også selvom graviditeten er både planlagt og ønsket. Du kan opleve modstridende følelser: både forventningsfuld glæde, men også tvivl, bekymring, og du kan blive trist.

 

Hvornår kommer barnet? Du kan bruge vores terminsberegner. Den er nøjagtig, fordi den tager hensyn til, hvor lang din cyklus er.     

 

Du forbereder dig til forældrerollen. Og du vil måske mærke nogle følelser og erindringer fra din egen barndom, du ikke har skænket en tanke i lang tid. Din lyst til sex kan også være nedsat.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

Barn

Nu er barnet 2 centimeter langt og er vokset sig til omkring 15 gram. Med ultralyd kan man være heldig at fange begyndende bevægelser. Der kan nu ses anlæg til en næse, det ydre øre er ved at tage form, der er håndflader, og fodfladerne er ved at udvikle sig. Barnet har stadig sin hale.

Far

Det er helt almindeligt, at både kvinde og mand har følelsesmæssige svingninger. Fx kan du tvivle på, om beslutningen om forældreskabet nu er den rigtige, eller om tidspunktet er det rette. Selv om du godt ved, at du snart skal være forælder, så kan graviditeten forekomme underlig uvirkelig og fjern. Det er helt almindeligt at være bekymret for, om barnet er raskt, og om alt nu er, som det skal være. Mange fædre mærker ændrede følelsesmæssige reaktioner, som fx at blive mere berørt end man plejer, eller at være mere nærtagende end sædvanligt, og samtidig også være fantastisk glad og forventningsfuld.

 

 

Læs mere om jordemoder Bodil Kirstine Møller

 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk