Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 7 - Træthed kan være overvældende

Det er en ny form for træthed, ændret lugtesans, madlede og morgenkvalme, som er blevet en del af kvindens hverdag. Ikke alle har det på samme måde. For de fleste er det ikke bare lykke og glæde, men også uventet.

Mor

De hormonelle påvirkninger tager til. Det er almindeligt at få kvalme (især om morgenen), og at lugtesansen ændrer sig. Du kan få direkte lede ved mad eller nogle slags madvarer. Andre ting, du ellers aldrig har haft forkærlighed for at spise eller drikke, kan blive livretter for en periode.

 

Hvornår kommer barnet? Du kan bruge vores terminsberegner. Den er nøjagtig, fordi den tager hensyn til, hvor lang din cyklus er.     

 

Du kan være usædvanlig træt i de første tre måneder. Brysterne vokser, og området omkring brystvorterne får måske en mere brun farve, og brysterne bliver i det hele taget ømme.

Barn

Barnet er nu omkring en cm. langt fra hoved til hale. Blodkredsløbet er under udvikling, og også indeni hjertet sker der mange ting, og blodcirkulationen er allerede i gang. Nyrerne dannes. Der vokser knopper frem, hvor benene skal være, og armene udvikles.

Far

Helt naturligt har du som far ikke den samme fysiske oplevelse af graviditeten, som moren. Du kan betragte den gravide kvindes reaktioner, fornemmelser og de symptomer, graviditeten fører med sig. Men at der er et barn i vente, er uvirkeligt for de fleste mænd på dette tidspunkt. Kvinden har brug for støtte og forståelse fra dig. Hun er ofte meget træt, og måske har hun kvalme, som generer hende.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 

Læs mere om jordemoder Bodil Kirstine Møller

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk