Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 6 - Tid til lægeundersøgelse

Nu kan I tænke på den første undersøgelse hos den praktiserende læge. Det er godt at bestille tid, og husk lige at fortælle, at det er den første undersøgelse i graviditeten, det handler om.

Mor

Det er nu, overvejelserne skal i gang i forhold til, hvordan du konkret forholder dig til, at du er gravid. Du skal bestille tid hos din læge til den første graviditetskonsultation. Her vil I gennemgå flere forhold i forbindelse med graviditeten. Blandt andet skal du overveje, hvordan dit helbred er, hvor du vil føde og din levevis i øvrigt. (Hvis du overvejer abort, så se forslag til yderligere viden her på siden).

 

Hvornår kommer barnet? Du kan bruge vores terminsberegner. Den er nøjagtig, fordi den tager hensyn til, hvor lang din cyklus er.     

 

Desuden kan du så tidligt som muligt tage stilling til, om du ønsker at blive informeret om de forskellige undersøgelser af barnet i løbet af graviditeten, der tilbydes.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

Barn

Det er nu 7 mm (som en lillefingernegl). Mund og næse har endnu samme åbning. Øjets linse og øjenæblerne dannes.

Far

Mænd kan også få graviditetssymptomer. Det har man kaldt couvade syndromet. Mænd kan få kvalme, tage på i vægt og blive mere psykisk påvirkelige, når de skal være fædre. Forskere har tidligere regnet det for rent psykosomatisk, at mænd fik disse symptomer, men nu har flere undersøgelser påvist, at der også sker en hormonel ændring hos mænd ved et kommende og nyblevet faderskab. Hormonændringen er større hos de mænd, der har flere ”graviditetssymptomer”. Forskning har også vist ,at der er en vis samstemmighed i hormonniveau hos de kommende forældre. Du kan drøfte indholdet i den første lægeundersøgelse med din kæreste, og det er også muligt for dig at deltage. 

 

Læs mere om jordemoder Bodil Kirstine Møller


 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk