Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 3 - Gravid

Nu er kvinden gravid, men det er helt usynligt og umærkeligt endnu. Udviklingen fra to celler til et menneskebarn er i fuld gang.

Mor

Du ved endnu ikke, du er gravid. Og tidspunktet for den blødning, du ikke får, den nærmer sig langsomt. Ved hjælp af terminsberegneren kan du regne ud, hvornår fødslen kan forventes.

Barn

Embryoet (som det lille foster kaldes fra uge 3) har nu sat sig fast i livmoderslimhinden, hvor den del af det, der udvikler sig til moderkage, er begyndt at vokse fast. Der er forskellige cellelag i embroyet, der udvikler sig til forskellige dele af barnet. Ectoderm/ en gruppe - udvikler sig til hjerne, rygrad og hud. Mesoderm/ en gruppe - udvikler sig til skelet, muskler, nyrer og hjerte. Endoderm/en gruppe - udvikler sig til mavetarm system og lunger. På tegningen ser du det lille embryo, der har sat sig fast i livmoderens slimhinde (det lyserøde sky-agtige).

Far

Måske venter du spændt, eller muligvis ved du slet ikke noget om det barn, der er i vente.

 

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 

 

Læs mere om jordemoder Bodil Kirstine Møller

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk