Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 2 - Livmoderen modtager et befrugtet æg

Befrugtningen sker som regel, mens ægget er på vej ned gennem æglederen, og de første celledelinger begynder, før det befrugtede æg sætter sig fast i livmoderslimhinden.

Mor

Så er befrugtningen sket, du er gravid. Men du kan nok ikke mærke det endnu. Der er nu celler i livmoder-slimhinden, der minimerer morens modreaktioner overfor det befrugtede æg og hjælper med til, at ægget sætter sig fast i livmoderens slimhinde. Hormonet progestoron, som er et graviditetsbevarende hormon, stiger hos dig, og det dæmper også din krops reaktioner mod det fremmedlegeme, som barnet jo er.


Du kan beregne din terminsdato med terminsberegneren på forsiden af TEMA Gravid. Den er nøjagtig, fordi den tager hensyn til, hvor lang din cyklus er.  På billedet ser du en tegning af det befrugtede ægs udvikling og vej gennem æggelederen og frem til livmoderens slimhinde (til højre).   

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

Barn

Når den lille befrugtede ægcelle, der på dette stadie kaldes blastocyt, forberedes på at sætte sig fast i livmoderens slimhinde, har det allerede specialiserede celler til forskellige dele af graviditeten, nogle udvikler sig til moderkagen, andre til forskellige væv hos barnet.

Far

Lige nu ved du intet om, at du muligvis skal være far. Måske håber du det..

  

 

Læs mere om Bodil Kirstine Møller


 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk