Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 12 - Måske skal der mere fut i fysikken

Hvis du ikke er den sportsmindede type, så er det nu, du skal begynde at overveje, hvordan du vil forbedre din fysik eller i hvert fald vedligeholde din kondi. Måske kan din kæreste hjælpe dig.

 

Mor

Nu er din kvalme og den gennemgribende træthed ved at være et overstået kapitel. Og mange gravide kvinder synes, at de første 12 uger er en sej tid. Ingen kan se på dig, du har et barn på vej. Og selvom glæden ved graviditeten er stor, så har de negative oplevelser måske været langt i overtal. Men nu vender det. Din livmoder vil i de næste mange uger vokse betydeligt , og tanken om barnet derinde vil blive mere og

mere nærværende og realistisk både for dig og din kæreste.

 

Hvornår kommer barnet? Du kan bruge vores terminsberegner. Den er nøjagtig, fordi den tager hensyn til, hvor lang din cyklus er.     

Barn

Barnet er ca. 9 cm., når det bliver strakt ud, og det vejer ca. 40 gram. Det er på størrelse med lillefingeren på en kvinde. Barnet har nu alle slags væv og organer dannet. Og det skal i de næste mange uger vokse sig stort - organer og funktioner skal modnes og afprøves.

Far

Du er ved at vænne dig lidt mere til tanken om, at du skal være far. Og det er en lettelse, at din kærestes træthed, kvalme og uforudsigelige humørsvingninger er ved at være ovre. Venter du det første barn, har du måske en forestilling om et barn som et, du kan lege med, snakke med, og at det sidder bag på din cykel. Din kæreste forestiller sig sikkert et spædbarn. Men hun mærker jo også på en helt anden måde, hvad der sker med barnet inden i sin krop. Du har måske en begyndende beskyttertrang overfor din kæreste, som kan være ny for dig. For mange mænd er der forestillinger om at blive far, som begynder nu.

 

I kan overveje, om I har lyst til at gå til fødsels- og forældreforberedelse. Her vil I møde andre kommende forældre, og det kan I få mange nye erfaringer af. Den der forestilling om, at far ligger og gisper som en strandet hval, selvom det ikke er ham, der skal føde, den hører altså hjemme i myternes og ikke i virkelighedens verden. Du kan spørge jordemoderen ved den første konsultation, hvilke tilbud, hun kender, I kan vælge imellem.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 

 

Læs mere om jordemoder Bodil Kirstine Møller

 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk