Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 11 - Sexlivet er også svingende

I har nok allerede opdaget det. Sex og samliv ændrer sig selvfølgelig også i takt med alle de andre ting, der sker. Både i opadgående retning - mere lyst - og frem til nu, sandsynligvis mest med lysten for nedadgående.

Mor

Lyst til sex kan svinge meget under graviditeten. Mange gravide kvinder oplever nedsat lyst i starten for så at få mere lyst omkring uge 12, (når træthed og kvalme fordufter) og så måske igen få lidt mindre lyst til sex hen mod slutningen af graviditeten. Men det er meget individuelt. Du kan roligt dyrke sex igennem hele graviditeten. Det eneste du for alvor behøver at tage hensyn til er, hvad du selv – og selvfølgelig også din kæreste - har lyst til.

 

Hvornår kommer barnet? Du kan bruge vores terminsberegner. Den er nøjagtig, fordi den tager hensyn til, hvor lang din cyklus er.     

 

For mange kvinder er tidspunktet ved at nærme sig for forskellige typer af tests (nakkefoldsscanning og blodprøver) og andre undersøgelser, der kan være med til at sandsynliggøre, om barnet er sundt, eller om der er tegn på, at barnet kan være misdannet eller lide af en medfødt sygdom. Dette bekymrer nogle gravide kvinder, mens andre bare er overbeviste om, at alt er, som det skal være.

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 

Barn

Alt på barnet er nu ved at være dannet færdigt. Barnets hoved udgør cirka halvdelen af barnets længde. Når barnet fødes, er hovedet ¼ af barnets totale længde. Og hvis en nål under en fostervandsprøve kommer tæt på (bare rolig, man følger nøje nålen med ultralyd), kan man se, at barnet trækker en arm eller et ben til sig, hvis nålen er lige ved at røre. Barnet drikker af fostervandet.

Far

Både for mænd og kvinder kan den seksuelle lyst være svingende i de forskellige faser af graviditeten. Nogle mænd kan være bange for, at sex kan skade barnet. Det er der ingen undersøgelser overhovedet, der tyder på. Er det vanskeligt for jer at finde en form for sexliv, der er tilfredsstillende for begge parter, er det en god ide at søge råd og vejledning hos jordemoderen, den praktiserende læge eller andre fagpersoner, I er i kontakt med.

 

 

Læs mere om jordemoder Bodil Kirstine Møller


 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk