Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 10 - Hun tuder bare hun ser en babysok

De store hormonelle og fysiologiske påvirkninger giver ofte voldsom og uventet træthed hos den gravide kvinde. Og som ugerne går, kan man faktisk godt blive lidt tyndslidt af det.

Mor

Du føler dig måske så træt, at du bliver helt bekymret for, om det er normalt. Men det er det faktisk. Du kan kun imødegå det ved at hvile og sove. Dit mave-tarm-system kan blive lidt mere trægt. Blodprocenten skal faktisk falde lidt i graviditeten, men der produceres også flere røde blodlegemer i graviditeten, og det øger behovet for jern i kroppen. Fra 10. uge anbefaler sundhedsmyndighederne, at du spiser et jerntilskud. Du ser anbefalingen ved at klikke her.

 

Hvornår kommer barnet? Du kan bruge vores terminsberegner. Den er nøjagtig, fordi den tager hensyn til, hvor lang din cyklus er.     

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. 

Barn

Nu er barnet godt 3,5 cm langt fra hoved til hale og vejer ca. 15 gram. Og den antydning af hale, der posede ud tidligere, forsvinder. Barnet bevæger arme og ben. Mave-tarm kanalen er et langt rør, der også udvikler sig nu, og skjoldbruskkirtlen begynder at danne hormonet thyroxin.

Far

Det hele er sikkert stadig meget uvirkeligt for dig. Og når din kæreste måske både er træt og irritabel samtidig med, at hun græder, bare hun ser en babysok, så er du i dine sorte stunder ret så bekymret for, hvad det egentlig er, du har begivet dig ud i. Bare rolig. Den periode med træthed og kvalme går over for næsten alle gravide kvinder omkring uge 12. I skal indenfor nogle få uger til den første undersøgelse hos jordemoderen. Og det vil være klogt af dig at sætte kryds i kalenderen også, så du kan være med ved konsultationerne fra begyndelsen.

 

Læs mere om jordemoder Bodil Kirstine Møller

 

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk