Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Uge 1 - Ægløsning på vej

Alle forberedelser er i gang for, at graviditeten kan blive en realitet, og et lille menneskebarn kan se verdens lys om cirka 40 uger. Ægløsningen er på vej og kommer meget snart, elskov lige nu en rigtig god ide.

Mor

Det er faktisk nu, det sker – i overgangen mellem uge 1 og 2. Livmoderslimhinden vokser og forbereder sig til at modtage et befrugtet æg. Ægløsningen sker i slutningen af uge 1 og begyndelsen af uge 2. Der skal derfor være et samleje på det tidspunkt. Ægget kan overleve op til et døgn, mens sædcellerne kan leve omkring 48 timer. I løbet af uge 2  - omkring ægløsningstidspunktet - bliver slimet i livmoderhalsen mere trådet, hvilket er godt for sædcellerne at bevæge sig i.

 

Hvornår kommer barnet? Du kan bruge vores terminsberegner. Den er nøjagtig, fordi den tager hensyn til, hvor lang din cyklus er.     

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

Barn

Det er mandens sæd, der afgør, om det bliver en pige eller dreng. I omkring 1 graviditet ud af 100 uden hjælp til befrugtningen kommer der tvillinger. Det er mere almindeligt ved graviditeter efter hjælp med befrugtningen, selvom det er blevet til færre med nye behandlingsformer.

Far

Det er vist ved videnskabelige undersøgelser, at flere faktorer indvirker på sædkvaliteten. Eksempelvis har varme en negativ effekt på sæden. Høj feber, solarium,  varme karbade samt stramme bukser kan nedsætte sædkvaliteten. Hvis du har været udsat for meget varme, eksempelvis ved høj feber, kan der gå op til 3 måneder, før sædkvaliteten er høj igen. Andre undersøgelser tyder på, at kemiske påvirkninger fx alkohol og rygning i store mængder påvirker sædkvaliteten negativt. Omvendt er der forskning, som tyder på, at et aktivt sexliv med udløsning 2 – 3 gange om ugen, giver en god sædkvalitet, hvis manden i øvrigt ikke har særlige fysiologiske problemer, der kan give forringet sædkvalitet.

 

 

Læs mere om Bodil Kirstine Møller

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk