Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Sådan fungerer terminsberegneren

Sundhedsplejersken.dk har en beregner, hvor du kan se hvornår du kan forvente, at barnet kommer. Men hvordan beregnes datoen egentlig?

Sådan virker terminsberegneren.

Den gennemsnitlige varighed af en graviditet er 280 dage. Hver uge varer 7 dage, og derfor er graviditetslængden 40 uger i udgangspunktet.

 

Man begynder med at tælle fra sidste menstruations første dag. Den dato kendes jo netop, hvorimod selve befrugtningstidspunktet ikke kendes (ud over hvis det er sket udenfor kvindens krop).
 

Terminsberegneren på sundhedsplejersken.dk er bygget op efter ”Nagel's formel”, som hedder: Sidste menstruations første dag + 1 år – 3 måneder + 7 dage.

  

Desuden justerer terminsberegneren hos sundhedsplejersken.dk for længden af din menstruationscyklus. Her er en cyklus på 28 dage udgangspunktet. Har du angivet din cyklus kortere eller længere, vil det rykke en smule på den forventede fødselsdag for dit barn.

Forskellige ting, du har grund til at være opmærksom på.

Har du haft uregelmæssige menstruationer kan beregningen have nogen usikkerhed. Og har du haft en eller to menstruationer, som har været svagere end de plejer, så kan du godt være blevet gravid tidligere, end du forventer. Det er derfor væsentligt at du fortæller din praktiserende læge om dine fornemmelser og observationer så tidligt som muligt.

 

Barn som klapper på sin mors gravide mave

Foto: Søren Svendsen

Det var en lillebror, der var derinde...

Om hjemmesiden sundhedsplejersken.dk.

Måske er det første gang, du er på besøg hos os.

 

Sundhedsplejersken.dk er til alle småbørnsforældre, fra man tænker på at blive gravid, og til ens barn når skolealderen.

 

Alt er gratis at bruge, og bliver du medlem af sundhedsplejersken.dk (det er også gratis og din måde at støtte os på), kan du bruge alle  vores faciliteter.

 

Fx kan du spørge vores 20 superdygtige eksperter i "Spørg os", du kan modtage et spændende og indholdsrigt nyhedsbrev en gang om ugen (du bliver spurgt, når du melder dig ind), og du kan bruge løs af vores leksikon "Find svar" og læse alle de andre spørgsmål - svar, som "Spørg os"- eksperterne allerede har svaret på

 

Velkommen til sundhedsplejersken.dk.

 
Læs mere om
 
 
SMS
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk