Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Påvirkes fostre af tatoveringsblæk?

Tatoveringsblæk kan indeholde giftige og kræftfremkaldende stoffer. Er du gravid, skal du vide, at de kemiske stoffer i tatoveringsblæk også bliver overført til dit foster.
I takt med at maven vokser hos gravide, stiger behovet også for at blive forkælet lidt ekstra. Men hvis du som gravid overvejer at få dig en tatovering, skal du vide, at der kan være skadelige stoffer i de farver, tatovørerne bruger.

Gravide og tatoveringer

Mere end ti procent af danskerne har en tatovering

 

Dit foster får også de kemiske stoffer
Som gravid er det ikke kun dig, der risikere at få de skadelige stoffer fra tatoveringsblæk. Du risikerer også, at dit ufødte barn bliver påvirket ved, at de kemiske stoffer via blodet bliver transporteret over til fosteret.

Størst risiko i starten af graviditeten
Det er især kvinder, der prøver på at blive gravide eller er tidlig henne i graviditeten, der kan risikere at skade fosteret ved at blive tatoveret.

Det er især celledelingen hos et foster, der bliver påvirket af de kemiske stoffer, der kan være i tatoveringsblæk, oplyser Tatoveringsklinikken på Bispebjerg Hospital.

Ifølge Tatoveringsklinikken er der ingen blæk, der er sikre.

Store koncentrationer af giftige stoffer
Tatoveringsfarver kan indeholde giftige og kræftfremkaldende stoffer, viser nye undersøgelser udført af cand. scient Ole Olsen fra Medical Chemical Labs Aps. Undersøgelsen er omtalt på DR’s hjemmeside, hvor 40 forskellige tatoveringsfarver fra Kina er blevet analyseret.

I nogle af farverne blev der fundet giftige stoffer i koncentrationer, der var langt højere end de tilladte værdier for de lande, der har regler for tatoveringsblæk.

 

Kilder:
Miljøstyrelsen

Tatoveringsklinikken, Bispebjerg Hospital, Region Hovedstaden

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk