Tema om Gravid
Tema om Gravid
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hvilken uge er du i?

Man tæller graviditetens startuge fra sidste menstruations første dag. Hver uge er 7 dage og graviditeten er beregnet til at vare 40 uger.

Et eksempel

 

Den sidste menstruations  første dag er 14. maj. Befrugtningen sker cirka 14 dage efter (28. maj). Har kvinden en cyklus på 28 dage, vil hun opdage, at menstruationen udebliver den 10. juni. Hun kommer til lægen og får konstateret graviditeten den 10.  juli. Graviditeten er da 8 + 2 (8 uger + 2 dage).

 

Terminsdatoen er en beregnet fødselsdato. Og ikke alle kvinder er gravide lige længe. Det er ganske almindeligt at føde mellem 3 uger før og 2 uger efter terminsdatoen.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev.

 

Du kan bruge vores terminsberegner, som tager hensyn til kvindens cykluslængde (hvor mange dage, der er fra sidste menstruations første dag til næste menstrautions første dag). 

 

Terminsscanning

Terminsdatoen kan også fastsættes ved en ultralydsscanning, hvor fosterets størrelse er udgangspunkt.

Klde:

Barn i vente. Sundhedsstyrelsen 2010.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk