Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Far arbejder langt væk - skilsmissebryderier søn knapt 3 år


Hej Else.

 

Jeg har tidligere brugt en af dine artikler som argument for tidsforskelle ved rejser i Statsforvaltningen vedr. min søn, så tænkte jeg ville høre om du kunne give et par ord med på vejen i nedenstående situation?

 

Jeg står og skal flytte til Mellemøsten i en årerække pga. nyt arbejde (jeg er pilot) og vil naturligvis gerne se min søn så meget som muligt på trods af dette. Min søn fylder 3 år i November 2015 og jeg rejser i Oktober 2015.

 

Problemet er, at hans mor er imod det og kæmper med næb og klør i Statsforvaltningen for, at det ikke kommer til at ske på trods af lovgivningen tillader det. Jeg er pilot og har skiftende arbejdstider og har altid haft det, hvilket hans mor har kendt til de sidste 7 år (vi var sammen i 5 år). Hun har aldrig klaget over mine skiftende arbejdstider og hun har et barn fra et tidligere forhold (en pige på 10 år).

 

Vedr. mit ophold i Mellemøsten, så er jeg garanteret minimum 8 fridage om måneden, og kan hver måned komme med ønsker om hvordan mit skema skal se ud, men intet er garanteret, så derfor så vil jeg jo rejse hjem til min søn i mine sammenhænge fridage hver måned og så få ham derned på de andre fridage (altså når de er så sammenhængende som muligt). Jeg vil hver måned prøve at ønske arbejde således at jeg har fri i 2 blokke af 5 dage så jeg kan se min søn på disse dage. Men da jeg jo ikke er garanteret det, så kan det fx være at jeg skal arbejde i en enkelt dag i den ene blok.

 

Derfor ønsker jeg at min søn skal ned til mig i denne blok, således at vi begge får max ud af mine fridage hver måned. Jeg kan jo ikke rejse til DK for at dagen efter tage retur til Mellemøsten og arbejde en enkelt dag, rejse til DK igen og se min søn i 2 dage og så retur til Mellemøsten - det er ikke realistisk, praktisk eller stabilt for ham.

 

Løsningen som jeg så ser den er, at han rejser med sin farmor til Mellemøsten i den blok hvor jeg evt. er nødsaget til at blive dernede. Hvis jeg så skal arbejde den ene dag, så passer farmor ham (hun er pædagog). At han bliver passet af sin farmor en enkelt dag, giver kun dem kvalitetstid sammen. Var han i DK så var mor jo på arbejde HVER dag fra 07.30-15.30 og han i Børnehave, så i mine øjne en meget bedre løsning for vores søn, da det gir ham mulighed for at se mig også jo (vi er meget tætte).

 

Vi har lige startet en 9/5 ordning op, da jeg har opsagt mit job for at gå hjemme i 3 mdr. inden jeg skal rejse, så jeg kan have mere tid med ham, inden jeg skal af sted. Denne ordning giver ham stabilitet, og vi skal så ind i Statsforvaltningen igen i December 2015, og fortælle hvordan det er gået.

 

Der er tale om en flyvetid på ca. 5,5 timer hver vej, og min søn vil så blive fulgt/hentet til Kbh´s lufthavn, blive modtaget af farmor (som er den person han er tættest på udover os forældre) som så følger ham derned, bliver under hele opholdet, og følger ham så hjem igen til Danmark, hvor mor så vil tage imod ham.

 

Dette tænker jeg skulle være ophold af 6 dage om måneden, hvor 1. og 6. dage er rejsedage, så jeg har minimum 4 hele dage med ham dernede (evt. over en weekend), således at fraværet i institutionen bliver minimeret. Dog mener jeg, at samvær med en forælder kontra pasning i Børnehave er at foretrække. Jeg ser en institution som et sted man placerer sit barn da man ikke selv kan passe det pga. arbejde, men hvis man kan passe sit eget barn, så må det da være at foretrække for begge parter.

 

Mange i min omgangskreds og adskillige pædagoger (som kender ham godt fx. farmor) kan ikke se det store problem i det overhovedet, tværtimod, så får han en masse oplevelser ud af det og kvalitets tid med sin far som han er vant til at se 12 dage om måneden.

 

Problematikken er, at jeg og min ex ser meget forskelligt på sagen. Jeg er vant til at færdes i hele Verden i kraft af mit arbejde, min ex kommer meget sjældent uden for landets grænser, faktisk kun 2 gange de sidste 7 år, så for hende er det jo en KÆMPE ting bare at sætte sig ind i en flyver og overhovedet tage af sted på ferie. Jeg ser jo gerne at min søn oplever, at der er en Verden uden for Danmark og nyder de oplevelser, jeg kan tilbyde ham i form af ferier i hele Verden samt andre kulturer end Danmark.

 

Min ex nægter pure, at jeg nogensinde får samvær med ham i udlandet, på trods af jeg har ret til det iflg. loven - og hun er desværre villig til at gå meget langt for at forhindre det. Jeg har tilbudt min ex at komme derned og se hvordan alt foregår samt opholde sig sammen med os og evt. holde ferie, således at hun kan få ro i sjælen og ser, hvordan det foregår i landet, men det er hun ikke interesseret i. For hende, handler det kun om, at jeg ikke skal have samvær med ham i udlandet, derfor er vi havnet hos Statsforvaltningen, desværre.

 

Jeg kunne godt tænke mig at høre hvad dit syn er på sagen, altså om du ser noget problem i at han har samvær med mig i udlandet i en blok af 6 dage en enkelt gang om måneden, forventer det skal ske ca. 8-10 gange om året ??

 

Da jeg som sagt kun er garanteret at komme til DK de ca. 5 dage om måneden, så vil jeg mene, at min søn er bedre tjent med, at han kommer til mig den ene gang om måneden end hvis alternativet er, at han så kun vil se mig ca. 5 dage om måneden. Jeg ved, at rejsedagene lyder lidt lange, men han kan jo, under turen, sove, læse, spille i-pad, hygge med farmor lige som han ville ha gjort hvis han var hjemme - tror meget af det vil være enormt spændende for ham, med flyvning, lufthavn, cola og slik på flyver osv. - så håbet er jo, at det bliver en del af oplevelsen og ikke den “kedelige del”, men det finder vi jo først ud af når han prøver det. Det er aftalt at han skal derned på “prøve” i løbet af Okt/Nov i en periode på i alt 7 dage. Inden da, så tager vi en tur til Barcelona og London, så han kan prøve at flyve et par gange med farmor.

 

Jeg har lige haft min søn på ferie i 12 dage hvor han ikke har set sin mor overhovedet, han har kun spurgt efter hende ca. 4-5 gange i forbindelse med, han skulle sove og brokkede sig lidt. Jeg har opfordret ham til vi skypede med mor nogle af dagene, men han har ikke haft lyst. Når det lykkedes at skype, så havde han ikke den store interesse i at snakke med hende da han hyggede med noget andet. Det jeg vil sige med dette er, at han på ingen måde vil få et problem med at undvære sin mor i 6 dage på et ophold i Mellemøsten. Vi har pt en 9/5 ordning og udtrykker sjældent savn over for mig eller sin mor, da han hygger hos den forælder han nu en gang er hos.

 

Flyene til og fra Mellemøsten afgår morgen og eftermiddag og jeg vil købe tøj til ham, så han ikke behøver at have tøj med derned, på den måde sparer man også tid i lufthavnen, da intet skal checkes ind og man på sigt blot kan ankomme en time før afgang. Så bliver rejsedagen forkortet lidt også.

 

Håber du vil komme med dit besyv

 

Mvh


/J.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk