Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Vil ikke spise og drikke i dagplejen - pige 14 mdr.


Hej fagpanel

 

Vi har problemer med indkøring i dagpleje af vores 14 mdr. gamle datter. 

 

Hun nægter nu på 4. uge at spise eller drikke den mindste smule i dagplejen. Vi har sørget for at have god tid til indkøringen, da vi havde forventet, det ville blive en udfordring. Det skyldes bl.a., at hun aldrig er blevet passet, og det er der flere årsager til. 

 

Hun blev født ved planlagt kejsersnit i uge 34+0, og vi var indlagt på neonatal-afd. den første måned af hendes liv. På sådan en afd. har man jo en del restriktioner ift. besøgende, fx ingen børn på afd. udover søskende, forholdsregler omkring hygiejne, smitterisici, røg, parfume, larm osv.

 

Desuden anbefalede personalet os, at andre ikke holdt hende den første tid, fordi hun havde bedst af at være hos os. Alt dette instruerede vi familie og venner i, når de besøgte os. Så der gik lang tid, før bedsteforældre og andre prøvede at holde hende. Og det er som om, at denne distance på en eller måde har hængt ved. 

 

Desuden har hun været bange for fremmede (alle andre end mor og far) siden hun var 3-4 mdr. Siden da har andre ikke kunne holde hende, uden at hun med det samme er blevet utryg og ked af det. Selv nu - nogle gange bare nogen kigger og smiler til hende. 

 

Så har der været læger og en enkelt indlæggelse på børne-afd., hvor hun er blevet holdt fast for at tage blodprøver, fået vaccinationer osv., og vi tænker, at det ikke ligefrem har hjulpet på hendes tillid til andre. 

 

Indtil nu har jeg hentet til frokost, når dagplejemoren endnu en gang ikke har fået noget som helst i hende. 

 

Hun bliver afleveret tidligt, så far tilbyder morgenmad hver dag, men her vil hun heller ikke have noget, måske fordi hun er træt.

 

Nu skal jeg tilbage til studiet i næste uge, og kommer til at have sent fri nogle dage. Dvs. hun kommer til at gå et lille døgn, før hun får mad og væske, fordi hun sidst har spist og drukket aftenen før hjemme, og først vil have noget, når hun er blevet hentet sen eftermiddag. Det synes jeg er for lang tid for hende uden noget som helst. 

 

Hun må da blive dehydreret? Så tænker jeg er nødt til at tage tidligt fri, så jeg kan hente hende. Indtil hun begynder at spise og drikke derovre.

 

Hun kommer vel også til at tabe sig? Vi forsøger at indhente de forsømte kalorier, når hun kommer hjem. Overvejer også, om hun har brug for en multivitamin-tablet for at være dækket ind?

 

Vi har prøvet alt muligt, men måske er vi bare nødt til at vente, til hun føler sig tryg nok? 

Skal lige siges, at hun hjemme er glad og kærlig, sover godt, trives og udvikler sig aldersvarende. Og der er ingen problemer med at spise - undtagen den morgenmad på hverdage. 

 

Beklager den lange smøre..

 

På forhånd tak.


/Ama.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk