Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Sten i sveskemosen - 6 mdr.


Hej.

 

Min datter er 5,9 måned og er i fuld gang med at få grød og mos ca. 2 gange dagligt. Da hendes mave ikke helt kan vænne sig til overgangen, har vi forsøgt at give hende sveskemos.

 

Sveskemosen giver en god effekt, men til min store frygt har jeg nu opdaget, at jeg har givet hende splinter af sveskesten og muligvis også et til flere større stykker (da jeg ikke kunne finde dem i resten af portionen).

 

Efter kogning blendede jeg mosen (hvilket så har gjort kanterne skarpe), der lød en mærkelig lyd et par gange men jeg troede blot jeg var ramt mod grydens kant. Splinterne og stykkerne var ikke til at se med det blotte øje i den mos jeg gav hende og ved testsmagning var den fin. Hun fik nok omkring 10 små tsk. fulde, men da jeg spiste resten af grøden selv  (med hendes ske) fik jeg et stort stykke ind i munden (ca. 0.5cm x 1 cm), med virkelig skarpe kanter, igen det sås ikke før jeg fik det i munden. Da jeg til min store frygt ikke kan finde det hele og grøden er fyldt med splinter, vil jeg blot høre hvordan man lige skal gribe det an.

 

Ringede med det samme til vagtlægen, de sagde blot vendt og se om hun får opkastning og bliver ked af det.

 

Mit spørgsmål er nu, hvis stykket var for stort ville hun så være i stand til selv at spytte det ud? Hvor stor skade kan det gøre på hendes tarmsystem? Og har i en fornemmelse af hvad jeg skal holde øje med? Ved i I hvor lang tid der går fra hun har spist grøden til man kan forvente at det har passeret tarmsystemet og kommer ud igen?

 

Er dybt ulykkelig og sur på mig selv over at jeg ikke opdagede sten og splinter og frygter nu hvad der sker med min lille pige.

 

Glemte at skrive jeg har brugt Stenfri svesker og at der er tale om en sveskesten som ikke blev opdaget.

 

Mvh.
Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk