Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

På tide at skrue ned for nat-baren - pige 9 mdr.


Hej Else.

 

Jeg har en pige på 4 år, og en pige på 9,5 mdr. Og det er den mindste jeg skriver om her.

 

Hun er blevet fuldammet indtil hun var 6 mdr. Derefter tilbød jeg grød og andet fast føde - Ingen interesse! Hun prøvesmager, men spiser sig ikke mæt, og er derfor bare blevet ammet ved siden af. Hun får måske 80-90% af min mælk og resten er så alm. mad. Hun drikker fint af kop.

 

Hun sover to fine lurer om dagen og bliver puttet til natten mellem kl. 18.30 og kl. 19.

Her kommer så problemet. Jeg ville gerne have hun spiste lidt mere alm. mad, så jeg skar ned på amningerne om dagen. Dvs. jeg ammede hende kun inden formiddagslur, eftermiddags lur og inden hun blev puttet om aftenen. Det har så resulteret i, at hun har optrappet amningerne om natten den sidste lille uges tid, og jeg er bare så træt.

 

Før ammede jeg hende kl. 23 og igen kl. 03.30-4, og så stod vi op kl. 6. Nu hedder det amning kl. 20, 22, 24, 02 og 04 om natten! Det er ikke til at holde til. Jeg går ud fra det må være fordi hun så tanker op om natten i stedet for om dagen. Hvad skal jeg gøre?

 

Jeg vil gerne amme hende en gang om dagen og til aften putning, og så max en gang om natten. Så hun får de der måske 3 amninger om dagen. Men det virker ikke til at hun er enig. Skal jeg bare blive ved med kun at tilbyde gense brystet de 3 gange om dagen, og så håbe på hun snart spiser noget mere mad som kan mætter hende til natten?

 

Hvad er dine råd omkring dette? Skal vi tage kampen om natten og sige slut for alle de amninger, eller kommer det med tiden, når hun selv vælger at spise mere alm. mad? Selvom jeg har ammet min første datter er jeg godt nok helt på bare bund her.

 

På forhånd tak!


/Sille.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk