Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Mad, søvn og rytme - 6 mdr.


Hej.

 

Jeg skriver, da jeg har en datter på næsten 6 måneder, der er begyndt at sove uroligt om natten. Hun har fået grød med frugtmos til frokost og grød el. grøntsagsmos til aften i cirka 3 uger. Hun får 6 flasker med MME (grøn Allomin) i døgnet. De 5 på knap 200 ml levner hun altid mellem 70 og 50 ml. Som oftest spiser hun 140 ml. Den 6. får hun når hun til natten, der spiser hun mellem 220-240 ml.

 

Dagen ser sådan ud (sådan ca.)
Mellem 7 og 8: vi står op
Mellem 9 og 10: hun får en flaske og puttes til formiddagslur (sover mellem 1,5 og 2 timer)
Mellem 12 og 13 (eller 1 time efter hun er stået op) grød med frugtmos og vand af snapseglas.
Mellem 14 og 15: flaske og puttes til eftermiddagslur (sover mellem 1 og 1,5 time)
Mellem 16-17: flaske
Mellem 17.30-18: grød med frugtmos eller grøntsagsmos og vand af snapseglas
Mellem 18.30-19: flaske og puttes
Mellem 23 og 24: flaske og puttes til natten
Mellem 5 og 6: flaske og sover lidt mere

 

Hun falder i søvn i sin seng ca. en halv time efter, hun bliver puttet. Hun er meget urolig, inden hun falder i søvn og løfter benene op i luften og "banker" dem ned i madrassen og hiver dynen op over hovedet. Når vi lægger dynen om hende og putter hende om på siden med hendes nusseklud, ligger hun roligt et par minutter, inden hun vender sig om på ryggen og gentager det samme igen med at løfte benene osv. Vi har prøvet at være i rummet og observere hvad der sker, hvis vi lader hende ligge og lave hendes "ritual".

 

Og efter noget tid bliver hun irriteret og har brug for vores hjælp til at putte hende. Efter en halv times tid falder hun i søvn på siden, og når hun skifter stilling til ryggen sover hun så videre uden af vågne. Hun sover fint i barnevognen men er også urolig med hendes krop de første par minutter, inden hun falder i søvn.

 

Efter hun har fået flaske om natten ligger hun ca. 10 min i vores seng og pludrer, mens hun får skiftet ble. Indtil nu har hun kunnet sove fra hun bliver puttet efter flasken til natten og den næste tidligt på morgenen (fra ca kl 00.30-5), hvis hun har giver lyd fra sig, har vi puttet dynen omkring hende eller nusset hende, og så sov hun videre. De sidste par dage har hun dog ligget vågen mellem 2 og 3.30, hvor hun ligger og pludrer og er urolig og ikke kan falde hen igen.

 

Det skal siges, at hun er en glad og aktiv baby, som vi synes trives godt. Hun har dog ikke en kæmpe appetit og sidder ikke med munden på vidt gab, når hun får mos og grød, men skal lokkes lidt til at spise.

 

Hun vil helst ikke spise den grød jeg selv laver af hirseflager, boghvedemel mv. Så laver hun opkastlyde. Måske konsistensen stadig er for grov. Så lige nu får hun majs og risgrød, færdigeprodukter der skal blandes med vand. Grøntsagsmosen er også en blandet fornøjelse.
 
Jeg håber du kan råde mig i forhold til min datters nye søvnmønster, og hvad jeg kan gøre for, at hun kan sove godt om natten igen

 

På forhånd tak

 

Mvh


/Den søvnløse.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk